No ens espantaran, no ens dividiran, no deixarem que ens prenguin més llibertats. No passaran!

Des d’Endavant OSAN volem expressar la nostra solidaritat amb les víctimes del brutal atac d’ahir a les Rambles de Barcelona i també a Cambrils.
Els individus que han perpetrat aquest atac salvatge contra el poble treballador buscaven, i han aconseguit, estendre un dolor irreparable en molts casos. El Daesh i la seva ideologia són enemics de tots els pobles de la Mediterrània.
Però l’objectiu dels atacants anava més enllà. Volen instal·lar la por entre nosaltres, volen provocar atacs racistes i islamòfobs, i volen que renunciem a les nostres ja minvades llibertats en nom de la seguretat. Les que ahir van perdre la vida al cor de Barcelona ja no tornaran. Però podem evitar que els plans dels autors de l’atac s’acabin acomplint del tot. Sabotegem les seves intencions: al Daesh, als feixistes i racistes que es retroalimenten de les accions del Daesh i als polítics i mitjans que voldran instrumentalitzar els fets per a les seves agendes de retallades de drets i llibertats.
Avui i els propers dies són sobretot dies de solidaritat i de sortir al carrer a expressar-nos com a poble i a dir que no farem cap pas enrere. També són dies de barrar el pas al racisme que voldrà tensionar el nostre poble, des de convocatòries al carrer fins a la rumorologia islamòfoba gens innocent destil·lada a les xarxes socials i als cercles de socialització. Ahir Barcelona va donar ja una mostra de fermesa que caldrà repetir quan el feixisme vulgui tornar a intentar instrumentalitzar el nostre dolor.
Però en la lluita contra el Daesh no podem deixar d’assenyalar les causes que l’alimenten, i que un cop passat el dol caldrà denunciar amb tota la intensitat. La guerra imperialista de 2003 i l’ús i finançament del Daesh per part de les monarquies absolutistes del Golf Pèrsic en la seva lluita per estendre el seu domini a la regió es troben en l’origen de tot plegat. Unes monarquies que compten com a ferms aliats amb els països occidentals i les grans multinacionals, Estat espanyol i IBEX 35 inclosos. I uns estats occidentals  que tracten de terroristes els moviments que, com els kurds i els palestins, combaten Daesh sobre el terreny i als quals hem d’expressar tota la nostra solidaritat.
Al poble treballador ens han fet mal, però hem respost amb solidaritat. Ens voldran manipular, però respondrem amb fermesa. No ens espantaran, no ens dividiran, no deixarem que ens prenguin més llibertats. No passaran!

Compartir: