No al Consorci Sanitari del Maresme. Sí a la Sanitat 100% pública.

Consideracions sobre la intervenció del Consorci Sanitari del Maresme per la Generalitat de Catalunya
La suspensió de l’autonomia de gestió afectarà sobretot a la capacitat de contractació i gestió de recursos humans. Aquesta mesura, sense fer dimitir el Consell Rector i en un moment de govern interí a la generalitat pot ser interpretat com una jugada per efectuar de manera totalment unilateral el pla de reequilibri del Consorci.
Hi ha consens sobre finançament insuficient del CSdM. Però, no hi ha prou amb un augment del pressupost per eixugar el deute. Cal un canvi de model en la gestió. Ha de ser 100% públic, tant en la seva titularitat com en la provisió dels serveis.
La intervenció del CSdM representa una oportunitat per exercir un control públic sobre el finançament i la gestió de la contractació. Cal exigir tota la transparència i reclamar participació popular de treballadores i usuàries.
Amb la intervenció s’ha acabat amb “l’excusa competencial” en la qual s’escudaven l’Ajuntament de Mataró i el CSdM. La Generalitat és ara l’única responsable. És un treball dels diferents partits a dintre les institucions la demanda de pressupost i la fiscalització de la gestió del consorci i fer pública aquesta informació mentre no existeixi una altra forma de participació popular.
Així doncs, la lluita popular per la sanitat pública al Maresme ha d’estar encarada a revertir els efectes de la concertació i les retallades dels últims anys i reclamar el control públic sobre l’assistència sanitària. Lluitem per un model sanitari de titularitat i provisió pública. Això significa reforçar la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública en un programa de lluita centrat en:
· Denunciar i exigir l aturada de la concertació de serveis a empreses privades. Cap pacient ha de ser derivat a la privada i cal garantir la seva assistència amb mitjans públics.
· Exigir la reducció de llistes d’espera. Cal un pressupost suficient per ampliar consultes, proves diagnòstiques i intervencions.
· Aturar amb l’acció directa el desmantellament i trasllat del servei sociosanitari de l’Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena. Exigir el manteniment del servei sense retallades ni acomiadaments i el compromís d’un nou equipament per acollir-lo.
· Reclamar un sistema de participació de les treballadores i usuàries en la gestió de l’assistència sanitària.
En cap cas defensarem el CSdM en fallida econòmica i sense funció social. Aquest consorci no és l’eina adequada per: Garantir l’accés a l’assistència sanitària pel conjunt de la població:
· No permet la participació de treballadores i usuàries, ni ha demostrat la més mínima transparència en la seva gestió.
· Tot i ser finançada en gran part per capital públic un cop desemborsat passa a regir-se per la llei i lògica de negoci privat, afavorint l’externalització de serveis.
Per últim, denunciarem qualsevol intent d’instrumentalització de les treballadores en el marc del pla de reequilibri. Ni el servei sociosanitari ni les seves treballadores poden ser utilitzades com a moneda de canvi.
Retallar la sanitat MATA!
tuiter-sanitat-oct15

Compartir: