Milers de persones als carrers de València en la manifestació de la Diada del País Valencià

Esta vesprada, milers persones s’han manifestat pels carrers de València en la manifestació reivindicativa de la Diada del País Valencià. La convocatòria de l’esquerra independentista, que  portava per lema “Des de totes les lluites, construïm els Països Catalans”, ha aplegat uns 5.000 manifestants. En l’acte que s’ha celebrat abans s’iniciara la marxa, la portaveu de l’esquerra independentista Maria Josep Martínez ha assenyalat l’autonomisme com un camí que no porta enlloc a l’hora d’assegurar els drets nacionals i socials dels valencians i valencianes. Supeditar les polítiques fiscals, econòmiques, socials, de gènere o de respecte a la nostra cultura a la possibilitat d’arribar a acords amb l’estat, i que siga este qui tinga la darrera paraula, és renunciar a la pròpia sobirania. El camí proposat per l’esquerra independentista, tal com s’ha assenyalat a l’acte, passa per l’exercici de l’autodeterminació, la recuperació de totes les sobiranies i la construcció nacional dels Països Catalans.

En l’acte polític han tingut un protagonisme especial algunes de les diferents lluites socials existents al País Valencià. Per l’esquerra independentista, el camí a recórrer per tal que les classes populars es reapropien del seu futur només es pot fer creant xarxes des de baix, colze a colze, construint poder popular, acumulant forces des de posicions clarament rupturistes i qüestionant la legitimitat dels estats opressors, i també de la UE.

Durant el recorregut de la manifestació, s’han corejat lemes a favor de la independència, contra el capitalisme, a favor de l’alliberament de la dona i contra el feixisme. Durant la marxa i també al finalitzar, la manifestació ha patit la provocació constant de la policia espanyola.

La manifestació de la vesprada ha anat precedida d’una mobilització al matí a Castelló de la Plana, protagonitzada pels i les joves, que ha aplegat centenars de manifestants. En finalitzar la marxa, Mar Ampurdanès, portaveu de l’organització de joves de l’esquerra independentista Arran, s’ha congratulat per l’absolució de les cinc encausades per cremar fotos del rei borbó i ha reiterat que el nostre moviment continuarà assenyalant el paper antidemocràtic i d’hereu de la dictadura que exerceix la monarquia.

Des de l’esquerra independentista valorem molt positivament esta jornada de lluita, i continuarem treballant des de les comarques del País Valencià per a construir una alternativa tant a la dreta espanyolista que durant dues dècades ha saquejat la nostra terra com a l’autonomisme progressista que limita les seues propostes a un marc estatal que nega els nostres drets nacionals i socials.