L’Esquerra Independentista de Lleida denuncia que La Paeria es nega a debatre una moció de les entitats al Ple

L’Esquerra Independentista de Lleida, espai polític del qual forma part Arran Lleida, la CUP Lleida, Endavant Ponent i SEPC Lleida, ha denunciat que la Paeria ha denegat la inclusió a ple de la moció “Moció de rebuig a la sentencia del Tribunal Suprem que limita la col·locació de les banderes LGBT en edificis públics” presentada per CUP, Endavant, SEPC i Arran que demana que el Ple de l’Ajuntament de Lleida aprovi col·locar la bandera de l’arc de Sant Martí el 28 de juny.

La presentació de la moció es duu a terme després que el Tribunal Suprem espanyol emetès el primer de juny una sentència establint la incomptatibilitat de banderes no oficials a l’exterior dels edificis i espais públics amb el marc constitucional i legal vigent. Les organitzacions anticapitalistes consideren que aquesta sentència és un despropòsit on l’únic objectiu és monopolitzar l’espai públic per part de la ideologia dominant. per objectiu el monopoli de l’espai públic per part de la ideologia dominant. Es per això

En data 17 de juny es va rebre escrit signat pel Paer en cap indicant que “atès que el Ple és totalment telemàtic no està previst que s’inclogui en l’ordre del dia la presentació de mocions de les entitats, essent el primer mes on s’inclouran el proper mes de juliol.”

La EI denuncia que aquest fet suposa un greu menysteniment a la participació ciutadana i mes tenint en compte que l’Ajuntament activa, mitjançant reunions telemàtiques, eines de participació com els Consells de Zona. A més a més el perjudici causat a les entitats és irreparable donat que negar el debat i participació abans d’aquesta data és igual a negar-lo per sempre, tota vegada que admetre la moció en plens futurs fa perdre completament la seva finalitat a la moció

Per tot això la EI ha anunciat la presentació avui d’al·legacions a aquesta decisió de l’alcalde i exigeix que s’aturi aquesta forma de procedir, negant la participació telemàtica d’entitats que presenten mocions en el Ple telemàtic perquè no té cap sentit pràctic ni jurídic i infringeix de pla el dret a la participació ciutadana.

Des de l’Esquerra Independentista es reclama al govern de la Paeria de Lleida que desobeeixi la sentència del Tribunal Suprem i segueixi penjant la bandera LGBT el proper 28 de juny, diada de l’alliberament LGBTIQ+, així com en les altres diades del col·lectiu.

Compartir: