[l'Alacantí] Les treballadores del transport públic convoquen 7 dies de Vaga i mobilitzacions

vaga busos 1

Les treballadores de les empreses de transport públic que cobreixen l’Alacantí han convocat Vaga per als dies 12, 13, 16, 17, 18, 19 i 20 de desembre. El motiu d’aquesta convocatòria és defensar el sistema de transport públic i, més concretament, les línies blaves d’autobús, que uneixen Alacant, Sant Joan, Mutxamel, El Campello, Sant Vicent, i les diferents partides rurals, Universitat, platges, etc.

 Les treballadores dels autobusos rojos, dels autobusos blaus i del Tramvia aniran a la Vaga per a que continue vigent el TAM (Transports de l’Àrea Metropolitana) que la Generalitat vol eliminar ja que des de fa dos anys no assumeix el cost econòmic que li correspon i que per a 2014 ha tornat a negar. Amb les retallades que planteja la Generalitat desapareixerà a partir del 1r de gener el preu únic vigent actualment (hi haurà preus diferents segons destinació), se suprimirà la possibilitat de transbordament, s’eliminaran quasi 300 parades de bus, la freqüència del pas dels busos s’allargarà, desapareixeran els abonaments del TAM, i seran acomiadats més de 50 treballadores.

 La negativa de la Conselleria de Transports a augmentar la seua aportació econòmica per a mantenir el transport públic es dóna en un context general de grans retallades al sistema públic: en educació, en sanitat, en serveis socials, en la llei de dependència, tancament de RTVV; és a dir, en l’actual ofensiva del capital per reduir al màxim els serveis públics i per privatitzar-los. No és un problema econòmic d’una Conselleria en concret o del servei d’una ciutat, sinó de fallida absoluta de la Generalitat Valenciana, reducció al màxim dels serveis públics, procés de privatització dels serveis públics i desviament dels recursos públics al pagament del deute. El capitalisme, en la seua llarga agonia, ataca els drets de la classe obrera per tal de poder mantenir les seues taxes de benefici, i ens condemna a una vida miserable i indigna.

 Les treballadores, joves, estudiants, pensionistes, aturades, de la ciutat i de la comarca no podem restar inactives davant aquesta nova agressió. La desaparició del transport públic és un atac directe a les nostres condicions de vida, als nostres drets i als serveis públics. Donem suport a la Vaga del transport! Participem en les mobilitzacions convocades! Només lluitant tenim futur!

12 desembre, dijous. CONCENTRACIÓ. A les 10:00 a l’Ajuntament d’Alacant

13 desembre, divendres. CONCENTRACIÓ. A les 10:00 a la Diputació

14 desembre, dissabte. MANIFESTACIÓ. A les 18:30 des de la Diputació

Compartir: