La independència del nostre poble, la força per fer-los caure

Manifest de l’Esquerra Independentista en motiu del 25 d’abril Diada del País Valencià

El canvi que prometia el govern del Botànic no ha arribat i les herències del cicle de corrupció i malbaratament del PP no serveixen ja d’excusa. Les polítiques de l’actual govern valencià no han estat capaces de posar fi a les condicions d’extrema precarietat i explotació que patim les treballadores. I això és degut a que la nostra vida no millorarà mentre no canviem el sistema.

Els anys d’hegemonia del PP a les institucions valencianes van ser anys de governs que servien a l’Estat, la banca i la patronal. Els anys de tripartit del Botànic amb Ximo Puig al capdavant han sigut pur continuisme. És per això que aquest 25 d’abril hem de fer de la diada del País Valencià un clam per la unitat del nostre poble als Països Catalans. Un clam contra la via autonomista valenciana que avantposa els interessos del govern espanyol per damunt del dret a la salut, la vida i la dignitat del nostre poble. Un clam contra un Estat irreformable.

L’últim any de pandèmia ha constatat que sense independència no hi ha sobirania per controlar l’economia i posar-la al servei dels nostres interessos: els de la classe treballadora. Ni les més de 7.000 morts, ni els milers de morts a residències de majors, ni el negoci amb la vacunació o les proves PCR. Res ha servit per a revertir les privatitzacions i internalitzar serveis als nostres hospitals i centres de salut. Necessitem d’un sistema sanitari 100% públic que no permeta fer negoci amb la nostra vida!

El mateix model de país que ha depredat el nostre territori abocant-lo al turisme, és el que rep ara totes les ajudes públiques. La mateixa patronal hotelera, els mateixos que han viscut d’explotar treballadores, de pagar-nos 3 euros l’hora i d’imposar un model marcat per la precarietat; reben ara tot el suport del govern. Entre tant, el govern valencià ven el nostre territori a Florentino Pérez o permet la reactivació de la construcció de la Línia de Molta Alta Tensió Morella-Almassora. Despoblament a les comarques de l’interior, precarietat i explotació a les comarques que depenen del turisme, i destrucció del territori a tot arreu.

Malgrat que ens desnonen, ens expulsen dels nostres barris i facen impossible a les joves un futur digne, ni la llei valenciana d’habitatge, ni una llei estatal que premia els propietaris, seran cap solució. La magnitud de la tragèdia és estructural. Més de 4.000 desnonaments anuals al País Valencià, una pujada del 68% del preu de lloguer des de l’any 2015… L’única solució és l’expropiació de cases a bancs i fons d’inversió i la seua socialització entre les classes populars.

Fins i tot es vol imposar un retrocés a les conquestes lingüístiques que amb dècades de lluita i organització popular li hem arrabassat a l’Estat. Amb la llei de plurilingüisme de Marzà perd el català: menys hores de docència a l’escola, fi de l’ensenyament integrat en català als centres on es feia, i més impediments per avançar cap a la immersió lingüística. No podem tolerar aquesta regressió històrica: la defensa del català a l’escola està per damunt d’interessos partidistes.

Per molt que s’amague baix de discursos eloqüents i demandes superficials, el govern del botànic al País Valencià ha promogut la conciliació amb la monarquia espanyola i les polítiques d’austeritat de la Unió Europea. Ens volen resignades i desorganitzades mentre l’espanyolisme i la repressió cap als moviments populars s’imposen. Però hi ha una alternativa; l’autodeterminació dels Països Catalans és la nostra força per fer-los caure!

Organitzem-nos a les nostres comarques i barris, als nostres centres de treball i als moviments populars. Enfortim el sindicalisme de classe i d’habitatge. Sumem forces amb el moviment feminista. Responguem juntes des de l’antifeixisme. Demostrem que si som la mà d’obra necessària per a fer sobreviure la seua economia, de la nostra unitat naixerà la força per aturar-ho tot.

Per la salut, la vida i la dignitat del nostre poble! Comarca a comarca: som Països Catalans!

Compartir: