La cortina de fum de Cañizares

Davant l’acte de “desgreuge” convocat per a aquesta vesprada per l’arquebisbe de València, Antonio Cañizares, amb l’excusa del cartell d’Endavant (OSAN) amb el qual es convocava a participar en la manifestació del proper dissabte 18 de juny, voldrien fer públiques algunes consideracions:

  • L’acte religiós de hui no és cap resposta a un suposat atac contra les creences religioses de ningú, sinó una cortina de fum rere la qual el cardenal Cañizares està amagant el descrèdit en què es troba la seua figura, fins i tot entre els cristians de base, arran de la seua actuació dels darrers mesos. Però sobretot, amb aquest res col·lectiu tracta d’ocultar que la Fiscalia ha obert diligències penals contra ell per les seus declaracions homòfobes.
  • És d’una hipocresia sense límits que l’arquebisbe Cañizares s’erigisca en defensor de la identitat valenciana quan la jerarquia catòlica que ell representa és de les institucions que més ha fet per a anorrear i folcloritzar la identitat del poble valencià. La identitat cultural i religiosa dels valencians i valencianes, inclosa la devoció a les marededéus, supera àmpliament els límits retrògrads als quals la vol sotmetre la jerarquia catòlica.
  • A més a més, l’arquebisbe de València està exaltant els ànims dels sectors més integristes de l’església catòlica valenciana -vinculats des de fa dècades a l’extrema dreta violenta-, amb les conseqüències que pot tenir atiar al foc del fonamentalisme religiós en la nostra societat.
  • Lamentem les declaracions fetes públiques al llarg dels darrers dies per diferents organitzacions polítiques i socials de l’àmbit progressista que han assenyalat el cartell d’Endavant (OSAN) com a quelcom ofensiu, donant cobertura a les paraules del cardenal Cañizares.
  • Finalment, el cartell ha evidenciat els límits de la llibertat d’expressió per als sectors de poder -conservadors i «progressistes»-, interessats en mantenir una opinió pública de cartró-pedra que no pose en qüestió cap de les parcel·les de poder que s’han repartit uns i altres.

Per tot això, convidem els sectors més compromesos de la societat valenciana a participar activament en la manifestació que tindrà lloc aquest dissabte, 18 de juny, i a lluitar activament contra qualsevol atac contra el col·lectiu LGTBI.
València, Països Catalans, 16 de juny de 2016

Compartir: