L’Esquerra Independentista davant l’excepcionalitat política i la repressió del passat 9 d’octubre

Comunicat de l’Esquerra Independentista després de la Diada del País Valencià, el 9 d’octubre:

El passat diumenge 9 d’octubre, diada del País Valencià, l’Esquerra Independentista junt amb més d’una vintena d’organitzacions vam fer possible la mobilització unitària de caràcter anticapitalista i antifeixista a València i vam aconseguir novament sumar milers de persones en defensa dels drets i les llibertats socials i nacionals del nostre poble. Tot i l’èxit de la convocatòria, que no és ni més ni menys que el resultat de l’organització popular, no estem disposades a passar per alt la situació d’excepcionalitat que se’ns va imposar per part de les forces i cossos de seguretat de l’Estat sota la direcció de la subdelegació del govern espanyol.

La persecució política cap a l’Esquerra Independentista i el conjunt del moviment popular contrasta amb la impunitat del feixisme i evidencia, una vegada més, que aquest és part constitutiva de l’Estat i s’alimenta ideològicament de l’espanyolisme. No és cap casualitat, per tant, que la mateixa setmana de la diada del País Valencià el líder de la formació feixista España 2.000 rebera una condecoració per part de la Policia Nacional per la seua “contribució a la seguretat ciutadana”. Com tampoc no ho és que durant el matí grupuscles d’extrema dreta pogueren exhibir amb total impunitat simbologia feixista mentre que, a la vesprada, nosaltres patíem el robatori d’estelades i banderes del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans per part de les mateixes forces policials.

La denúncia pública que hui presentem no espera res d’un Estat que és en definitiva un instrument jurídic, polític i institucional al servei de les classes dominants. La denúncia pública que hui presentem pretén fer una crida a l’organització i alertar a la classe treballadora dels Països Catalans davant el retrocés en els drets conquerits amb la nostra lluita. El robatori i confiscació de propaganda política, la criminalització amb un desplegament policial massiu, els escorcolls, les identificacions arbitràries, la persecució i les amenaces de sanció per delicte de desobediència tenen com a objectiu generar por i desmobilització. I no ho anem a permetre. Com no vam permetre, gràcies a la força col·lectiva de totes les qui ens vam aturar a la manifestació, l’intent per part de la policia de trencar amb la  mobilització unitària, encara que ens haja costat diferents amenaces de sanció.

Perquè quan el nostre poble pren consciència de classe i nacional esdevé una autèntica amenaça per a l’Estat. Així ho demostra la repressió i la violència policial i feixista de l’octubre del 2017 arreu dels Països Catalans. I així es ratifica a l’octubre del 2022 amb el recent cas destapat d’espionatge polític que hem patit l’Esquerra Independentista i la persecució política i la repressió viscudes el passat diumenge. En paraules de la Brigada d’Informació de la Policia, l’Esquerra Independentista es perfila com a “una amenaça real per a l’estabilitat de l’Estat i la pau social com a moviment de contrapoder que és”. I així seguirà sent.

És per això que fem una crida a donar continuïtat als espais unitaris construïts per a organitzar la manifestació del 9 d’octubre. Per tal que d’aquesta confluència puga néixer la resposta no només a la repressió que vam patir, sinó també a la contínua degradació en les nostres condicions materials de vida. Davant la repressió, però també davant la guerra, l’empobriment massiu i la pujada de preus estem obligades a unir-nos i construir una alternativa popular als governs actuals que trenque alhora amb l’avenç del feixisme. Passem de ser una amenaça, a ser una alternativa real per la classe treballadora dels Països Catalans.

Unim-nos contra la repressió! Unim-nos contra l’Estat!
Construïm l’alternativa. Construïm Unitat Popular!

 

Compartir: