Ens reprimeixen als carrers, ens ataquen a les xarxes: enlloc no ens aturaran!

Els atacs informàtics sofisticats als servidors de l’Esquerra Independentista es multipliquen quan hi ha mobilitzacions

El gràfic representa el nombre total de peticions per dia al servidor web de l’Esquerra Independentista (línia taronja i eix de l’esquerra) i el nombre total d’IPs úniques per dia (línia lila i eix de la dreta). Es pot veure que abans de la publicació de la sentència rebíem entre 50.000 i 90.000 peticions al dia, procedents d’unes 3000 IPs diferents; des de l’inici de les mobilitzacions, les IPs úniques han passat a ser unes 5000 al dia, però les peticions s’han multiplicat i rebem unes 400.000 peticions per dia amb pics puntuals de fins a 800.000 peticions per dia.

Això és el que coneix com un atac distribuït de denegació de servei (DDoS és l’acrònim en anglès). L’objectiu és inundar de peticions el servidor per tal que col·lapsi, sota la càrrega de feina que suposa respondre a totes, i els webs deixin de ser accessibles per a les persones que legítimament es connecten per accedir als continguts.

Si hem estat capaços d’aguantar aquests atacs i mantenir els nostres webs en funcionament ha estat per la feina incansable dels nostres administradors de sistema i perquè la nostra infraestructura informàtica està basada en la potència del programari lliure. Les dades són del servidor on s’allotgen els webs d’Endavant i Arran; aquesta darrera és qui rep la majoria d’atacs.

Compartir: