Endavant (OSAN) organitza una xerrada-debat a Montblanc sobre el marc de treball #ÉsDeMínims

El recentment creat nucli comarcal d’Endavant (OSAN) a la Conca de Barberà va convocar dissabte passat, 1 de juny, una vintena de persones per a exposar el marc de treball #ÉsDeMínims. La presentació va comptar amb la presència de Marta Civit, de Conca Terra d’Acollida, Eulàlia Reguant, de la CUP, i Gemma Tomàs, d’Endavant. A la trobada van coincidir diversos col·lectius comarcals i es va comprovar que les inquietuds i reflexions eren força compartides.

L’espai polític que es planteja té com a objectiu cohesionar les diverses iniciatives i lluites socials i polítiques de la comarca que avui estan disperses. Endavant pensa que totes les problemàtiques que com a societat afrontem tenen el mateix origen a combatre: el capitalisme patriarcal. La lluita pel territori, la lluita pel feminisme de classe, l’habitatge, l’acolliment de les persones migrants, l’antifeixisme, etc. no poden ser lluites fragmentades, i les persones que les duen a terme no poden estar aïllades les unes de les altres. Pensen que cal unir esforços per a créixer més i millor, que s’han d’unificar agendes.

Endavant (OSAN) proposa unes reivindicacions mínimes que posen la vida al centre i que poden servir per a aglutinar i cohesionar les classes populars dels Països Catalans:

-Salari mínim de 1.200 € per 30 hores de setmana laboral
-Regulació del lloguer a un 10% del salari
-Banca pública
-Aigua, llum, gas i telecomunicacions públics i a preus socials
-Serveis públics bàsics 100% garantits

A més, en l’àmbit comarcal, pensen que aquestes reivindicacions esmentades anteriorment es poden enriquir amb altres d’específiques del territori que serveixin perquè aquesta iniciativa connecti i arreli en les veïnes de la Conca de Barberà.

Endavant (OSAN) valorarà com ha anat la presentació i pròximament es posarà en contacte amb els diversos agents comarcals per a pensar els passos següents.

Compartir: