Endavant (OSAN) davant les agressions feixistes d'aquest 9 d'octubre a València

Davant les agressions feixistes d’aquest 9 d’octubre a València, des d’Endavant volem expressar les següents consideracions:

  • El feixisme ha fet aquestes agressions, a cara descoberta i en plena vesprada al centre de València, perquè se sap completament impune. La força del feixisme a València no és el nombre, sinó la impunitat amb què actua. Una impunitat cultivada des de la delegació del govern i la policia fins a medis empresarials i mitjans de comunicació que donen cobertura a les activitats de la ultradreta en estadis de futbol o al carrer.
  • Juan Carlos Moragues, el delegat del govern espanyol a València, és el principal responsable dels fets d’aquest 9 d’octubre i de les agressions feixistes que puguen succeir en els propers dies. Ell és representant d’un govern i d’un estat que ha donat carta blanca al “a por ellos”, i d’una policia que tracta com a enemic a abatre la població que és desafecta a aquest estat. Ell era el responsable directe de la seguretat pública al centre de València i qui ha pres la decisió de deixar que els feixistes poguessen insultar i agredir amb impunitat sense cap conseqüència. Tothom sap que els fils que mouen les trames feixistes també passen per la delegació del govern espanyol al País Valencià.
  • Rebutgem la criminalització que des de determinades “esquerres” s’ha fet de la marxa independentista, una manifestació que porta uns 25 anys realitzant-se. No tolerarem cap insinuació que pretenga estrangeritzar-nos a la nostra terra. L’únic estranger al País Valencià és l’administració de l’estat espanyol. L’esquerra independentista som un moviment amb arrelament a la societat valenciana i tenim un projecte polític propi per al País Valencià. Projecte polític que defensarem en actes i manifestacions públiques sempre que considerem adient.
  • No tolerem un relat de fets on, des de la falsa i hipòcrita equidistància i neutralitat, es compare i i s’iguale la ultradreta i l’esquerra independentista. No tolerem que es puga comparar l’independentisme i el feixisme, o que es puga plantejar que el fet de dur una estelada és una provocació a la mateixa altura que els símbols feixistes. No es pot caure en l’errada de separar entre bons i mals manifestants. No hi hagué una manifestació il·legal convocada per l’esquerra independentista, sinó que es tractava de la mateixa manifestació convocada des de fa anys per diverses organitzacions progressistes de la ciutat de València, a la qual l’esquerra independentista s’hi afegeix. És estúpid i contraproduent voler equiparar-la a la concentració feixista com estan fent algunes persones i organitzacions progressistes, així com la major part de mitjans de comunicació.
  • Considerem que és molt perillós minimitzar o invisibilitzar la presència de grups feixistes al País Valencià. Així mateix, insistim, és molt perillós alimentar discursos d’equidistància i la neutralitat. No es pot jugar a equiparar «els extrems». Potser alguns ho facen perquè així es pensen que, en desmarcar-se de l’esquerra independentista i posar-la en el punt de mira, no es veuran esguitats per la violència feixista. Volem pensar que es tracta simplement d’ignorància política. A aquesta gent caldrà recordar-los les paraules de Martin Niemöller: «Quan els nazis van venir a buscar els comunistes, vaig guardar silenci, perquè jo no era comunista. (…) Quan van venir a buscar-me, no hi havia ningú més que poguera protestar.»
  • No oblidem que el fervor espanyolista que s’està fomentant des de diversos mitjans està alimentant la bèstia del feixisme.
  • Fem una crida a organitzar-nos per a no recular. Si cedim espai al feixisme, aquest s’envalentirà encara més i serà més perillós. Ens cal plantar cara als carrers de forma àmplia i organitzada. Cal enfortir, avui més que mai, la Unitat Popular.

El propòsit de l’estat espanyol és expulsar dels carrers del País Valencià l’esquerra conscient, organitzada i combativa. Aquella que qüestiona el relat de l’Espanya unida i armònica. Amb la utilització, una vegada més, del feixisme, l’estat prova d’invisibilitzar, atemorir i fer recular totes les expressions polítiques que, legítimament, reivindiquem la construcció dels Països Catalans independents, socialistes i feministes. En la crisi insitutcional i política, en el qüestionament permanent del règim del 78 hereu del franquisme, els carrers tornen a reviure una nova Batalla de València, amb els mateixos executants, el feixisme i l’espanyolisme, i les mateixes víctimes. Per aquest motiu, la mobilització, la lluita al carrer, i la batalla ideològica són imprescindibles per a vèncer, ara i sempre, aquells que volen destruir-nos com a poble i com a classe.

Finalment, volem enviar una abraçada a totes les persones que han viscut la violència feixista aquest 9 d’octubre, i un missatge d’esperança. Som més, tenim la raó i tenim conviccions més fortes.

No passaran!

Compartir: