Endavant (OSAN) amb Iniciativa Internacionalista-Solidaritat entre els pobles

 El posicionament d’Endavant (OSAN) en relació a les conteses electorals sempre ha estat el de creure que la lluita institucional i electoral té valor en la mesura en què pot reforçar les lluites populars i la seva incidència social. En canvi, és un perill en la mesura en què allunya la base militant i el seu entorn social de la seva tasca central que és la conscienciació, l’organització i la mobilització popular contra l’opressió nacional, social i patriarcal.


Les eleccions europees que s'acosten representen novament una escenificació d’una forma de fer política allunyada del poble, basada en l'electoralisme, els pactes per quotes de poder, i l'allunyament de la política de les classes populars. Però el treball internacionalista que Endavant (OSAN) ha realitzat en els darrers anys ha facilitat l'intercanvi de propostes i d'anàlisis conjuntament amb organitzacions de l'esquerra independentista de diferents pobles sense estat de l'Estat espanyol i d'Europa. És aquest procés el que ens ha dut a proposar un recolzament polític a la Iniciativa Internacionalista.

El contingut d'aquest recolzament i les seves conseqüències polítiques són ben clares i senzilles: cal denunciar que ha estat la Unió Europea i les seves polítiques econòmiques i socials qui ens ha conduït a la crisi; cal defensar que necessitem la independència i que aquesta no ens la donarà la Unió Europea; i cal lluitar pels drets polítics i civils que conculca l'Estat espanyol amb les seves lleis i amb el beneplàcit de la comunitat internacional. Davant de tot això, la consecució d'un eurodiputat per part d'aquesta candidatura serviria, per sí sol, per demostrar a tota Europa els conflictes interns de l'Estat espanyol i el seu caràcter antidemocràtic.

Tenint en compte tots els elements valorats, la nostra proposta consisteix en la participació en els Grups de Suport a la candidatura que organitzin la campanya electoral als Països Catalans, amb actes de presentació i de difusió de les seves propostes i dels seus candidats, fent sentir la nostra denúncia de la persecució política i el nostre crit de llibertat al conjunt de la societat catalana. Perquè creiem en la solidaritat i el suport mutu entre pobles.

En la situació actual, en què l’aparell repressiu de l'Estat Espanyol ha anul·lat aquesta candidatura independentista i revolucionària, i independentment de la resolució definitiva que prengui el Tribunal Constitucional sobre Iniciativa Internacionalista-Solidaritat entre els Pobles, des d' Endavant (OSAN) seguirem treballant per denunciar aquest nou intent de vulneració de drets democràtics per part del Govern espanyol amb la seva legislació contrària a les llibertats polítiques i d'associació més elementals.

Pel dret dels pobles a decidir el seu futur sense imposicions!
Endavant amb Iniciativa Internacionalista!

Endavant (Organització Socialista d'Alliberament Nacional)
20 de maig de 2009, Països Catalans

Compartir: