Endavant donem suport a la lluita contra el Pla Caufec

photo5965529516686289232

Endavant dóna suport a la lluita contra el Pla Caufec

El nucli del Baix Llobregat participa de la mobilització #HiHaAltresManeresDeViure convocada per la plataforma

Responent a la convocatòria feta per la plataforma ‘No al Pla Caufec’, el nucli d’Endavant del Baix Llobregat ha participat de les activitats iniciades el cap de settmana de l’1 i 2 de juliol. Sota el lema #HiHaAltresManeresDeViure, la plataforma ha ocupat els terrenys on es volen construir habitatges d’alt standing, de fins a 7 plantes d’alçada i amb un preu de partir de 680.000€. La mobilització continua des que en l’assemblea oberta de diumenge van decidir romandre-hi.

El nucli comarcals del Baix Llobregat d’Endavant (OSAN) va respondre a la crida feta per la plataformaNo al Pla Caufec‘. L’entitat ciutadana i ecologista recull el clam del veïnat d’Esplugues de Llobregat, que porten més de 28 anys lluitant contra el Pla Caufec-Porta BCN. El projecte és un macropla urbanístic especulatiu promogut pel PSC que condemna el poble d’Esplugues a un model de ciutat dormitori. L’Ajuntament, lluny d’escoltar les queixes del poble, es limita a imposar el projecte a cop de talonari i sense haver promogut mai un procés participatiu. Fartes de seguir el seu joc i reglaments, s’ha decidit deixar de dialogar i prosseguir amb la voluntat popular per defensar Collserola i els seus espais de transisió.

És per això que dissabte 1 de juliol es va pujar fins a l’oficina de mostra de l’empresa Diagonalt on s’ubicarà un conjunt residencial exclusiu d’habitatges d’alt standing amb 7 plantes d’alçada i que es vendran a partir de 680.000 €, amb l’slogan “Hi ha altres maneres de viure”. Aquest cap de setmana s’ha decidit fer una acampada plena d’activitats sota el lema #HiHaAltresManeresDeViure. Perquè és cert que hi ha altres maneres de viure i entre la seva i la nostra, no hi ha color. La mobilització continua des que en l’assemblea oberta de diumenge van decidir romandre-hi. Avui, ha augmentat la presència policíaca. L’acampada segueix i es fa assemblea cada dia a les 20 h.

Per a Endavant, la defensa dels espais verds i de la voluntat veïnal esdevenen cabdals a l’hora de situar els interessos socials, ecològics i mediambientals per davant del lucre empresarial privat. Aquesta defensa esdevé encara més important dins de la primera corona metropolitana barcelonina, presa de l’asfalt i l’especulació. Entenem la repressió que tant sovint han patit les activistes contra el Pla Caufec com una qüestói política de confrontació de models socials antagònics. És per això que entenem que la lluita del col·lectiu ‘No al Pla Caufec’ s’escau políticament en la línia de la campanya Sobiranies, Drets i Autodeterminació.

Notícia 02/07/2017 al blog: ENS QUEDEM A L’#AcampadaDeLuxe

Compartir: