El poble català planta cara davant la coronació de Felip VI

Una manifestació contra el règim monàrquic espanyol va recórrer els carrers de Barcelona dies després de la coronació de Felipe de Borbón, el passat diumenge 22 de juny. Sota el lema “Cap pacte, cap rei. El poble català decideix”, milers de persones (entre 1.000 i 4.000 segons les fonts) es van congregar a plaça Universitat per mostrar el rebuig al nou monarca espanyol. La campanya, que comptava amb nombrosos suports de diversa índole i que ha estat impulsada des de l’Esquerra Independentista i des d’Independència per Canviar-ho Tot, vol visibilitzar l’oposició frontal del poble català envers tot el que representa la monarquia espanyola i ja havia engegat les primeres accions el mateix vespre de la coronació de Felip, convocant concentracions de rebuig davant dels diversos ajuntaments dels Països Catalans.
La manifestació, que es va desplaçar des de la plaça de la Universitat fins a la plaça de Sant Jaume, va aglutinar sectors de sensibilitats polítiques diverses, però va destacar l’elevada presència d’estelades i els crits d’independència, a més d’algunes consignes de marcat caràcter anticapitalista i en defensa de la unitat dels Països Catalans. Tampoc hi va faltar el clàssic càntic antimonàrquic “Si el rei vol corona”, que es va alternar amb la resta de lemes i consignes polítiques.
La mobilització es va desconvocar cap a dos quarts de dues de la tarda a plaça Sant Jaume, on es va desplegar la pancarta de la capçalera amb les representants de les diferents organitzacions que hi donaven suport. La bona resposta per part de la ciutadania torna a posar de manifest el desgast de les institucions espanyoles representatives del règim del 78, simbolitzades per una monarquia decadent i deslegitimada. La crisi del capitalisme i del model de l’Estat espanyol posen sobre la taula la necessitat de superar el règim imposat fins ara i una aposta clara per la independència dels Països Catalans i la construcció d’un nou model al marge del capitalisme.
22j_cap_pacte_cap_rei1

Compartir: