El moviment feminista respon amb força arreu dels Països Catalans pel 25-N

Desenes d’actes arreu del territori coincideixen amb la presentació de la campanya «Feminisme per canviar-ho tot», de l’Esquerra Independentista

Amb la gran empenta aconseguida a la vaga feminista del 8 de març d’enguany, el moviment feminista als Països Catalans ha tornat a omplir places i carrers amb motiu del 25-N, Dia Internacional contra la Violència Masclista. Des del dijous 22 fins al mateix diumenge 25, desenes d’actes de tot tipus de xerrades a marxes de torxes, de performances a manifestacions, passant per activitats de formació o d’autodefensa han dibuixat uns Països Catalans feministes que han vist néixer, entre d’altres, el Moviment Feminista de Mallorca. De nou, el moviment feminista ha mostrat la seva vitalitat i força, que a ca nostra es tradueix en el millor element per a la construcció nacional.

Situar les dones treballadores al centre de la nostra lluita és una de les màximes que perseguim des de fa uns anys, tant Endavant com el conjunt de l’Esquerra Independentista. Identificar, fer visibles, denunciar i combatre les múltiples violències estructurals del sistema capitalista-patriarcal forma part, doncs, d’una feina necessària i imprescindible per a avançar. Aquesta lluita també implica una feina interna consistent a revisar-nos, formar-nos, responsabilitzar-nos i generar espais segurs per a les dones; combatre les violències dins les nostres organitzacions són tasques prioritàries, també, per a feminitzar-nos.

Per això, la setmana de la diada del 25-N, l’Esquerra Independentista vam presentar la campanya «Feminisme per canviar-ho tot». Més enllà de les violències físiques, considerem necessari també abordar la violència estructural del sistema econòmic: apostem per un pla de lluita feminista contra la feminització de la pobresa i la violència masclista. I ho fem amb un programa de 10 punts en què posem al centre de la denúncia i de l’acció política la millora de les condicions materials de vida indispensables per a poder viure una vida digna.

La campanya de l’Esquerra Independentista s’allargarà durant tot el curs vinent i ha de servir per treballar braç a braç amb el moviment feminista de cara a preparar la pròxima gran fita: la vaga general feminista del 8 de març de 2019. Perquè ens volem vives i amb vides dignes en una terra lliure, #DecidimFeminisme per canviar-ho tot.

Compartir: