Vilanovins condemnats a arrest domiciliari per reclamar l'autodeterminació

La setmana de l'1 al 7 d'octubre,3 joves vilanovins seran arrestats durant 6 dies per haver realitzat un mural per la campanya per l'autodeterminació que va dur a terme l'esquerra independentista contra la reforma estatutària de les comunitats autonòmiques.

        

Comunicat: "El 2 de febrer del 2006 tres veïns de Vilanova i la Geltrú van ser detinguts il·legalment i agredits per la Policia Nacional espanyola mentre estaven fent un mural de suport a la Campanya Unitària per l'Autodeterminació (CUA).

En el marc de les reformes dels Estatuts d'autonomia de les Comunitats autònomes que divideixen els Països Catalans, i sobretot al Principat, on marcaven molt més l'agenda política institucional i el debat social, es va impulsar la Campanya Unitària per l'Autodeterminació. La CUA estava integrada per col·lectius de l'Esquerra Independentista de tot el territori i pretenia posar sobre la taula el debat sobre la sobirania de la nostra nació, menyspreada pels partits majoritaris, que només volien renovar l'aliança amb l'Estat espanyol.

A Vilanova, abans que es fes el mural, l'Assemblea de Joves i Endavant (OSAN) van fer una concentració per la CUA.

La matinada del dijous 2 de febrer de l'any passat cap a les 4:00, mentre feien un mural de suport a la CUA, tres militants de l'Esquerra Independentista de la vila van ser obligats a anar a comissaria per part de quatre agents de la Policia Nacional. En cap moment se'ls va comunicar la seva detenció ni se'ls va informar dels seus drets. Tot i així van ser traslladats a dependències policials, on van ser retinguts durant més de mitja hora en què, mentre procedien a la seva identificació, diversos agents els increpaven i els feien comentaris i preguntes totalment alienes a la pròpia identificació i faltant-los al respecte. En concret, un dels agents, que es va negar a identificar-se, els va agredir física i verbalment. Mentre els colpejava al cap, a la cara i a les cames (on els van quedar hematomes i eritemes), els vexava amb insults com 'que son una nación dicen… no sabéis ni lo que sois', sois basura', 'saco de mierda', 'payaso', '¿Por qué no os dedicáis a meter tiros en la nuca y bombas? Es de más machotes', 'charnego' i 'moro de mierda'. Al final, després de ser intimidats amb empentes i amenaces com '¿Tenéis miedo?' o '¿Estás temblando?', els joves van ser alliberats i se'ls va comunicar que se'ls acusava d'un delicte de danys.

Compartir: