Denunciem que Pere Aragonès regala serveis públics a Florentino Pérez

Assenyalem la privatització de serveis públics a diverses escoles i hospitals dels Països Catalans amb paperògrafs gegants

Endavant (OSAN) hem enganxat i penjat paperògrafs gegants a les proximitats de diverses escoles i hospitals dels Països Catalans. Les privatitzacions de serveis públics arreu del país perjudiquen la classe treballadora i beneficien els grans empresaris. En el cas del Principat, la llei Aragonès vol regalar serveis a Florentino Pérez

En un moment en què la classe treballadora i les classes populars estem amb l’aigua al coll, obrir la porta a més privatitzacions a través de més externalitzacions és una amenaça directa a les nostres condicions de vida. I en aquest context, la llei Aragonès obre la porta a un nou procés de desmantellament de serveis públics al conjunt dels Països Catalans, al dictat de les directives europees: Pere Aragonès és avui el Mas-Colell del 2019, l’alumne avançat als dictàmens neoliberals. El Pacte de Bellver, a les Illes, i la segona versió del Pacte del Botànic, al País Valencià, consoliden un mateix model on les lògiques capitalistes i de dèficit zero es posen per davant de les necessitats que tenim les classes populars i la classe treballadora.

La privatització dels serveis públics ha afectat seriosament la qualitat de serveis tan essencials com la sanitat, l’educació i els serveis geriàtrics o d’atenció social a la infància i l’adolescència, entre molts altres. Cal posar fi al finançament públic a la sanitat i l’ensenyament privats, i caminar cap a una gestió 100% pública dels serveis públics.

Més externalitzacions i privatitzacions comporten més precarietat laboral de docents, monitores, metgesses, vetlladores, infermeres, educadores, ocupadores, cuidadores. Aquestes són feines altament feminitzades: com sempre, serem les dones qui patirem més fortament aquesta precarietat.

Endavant (OSAN) sempre hem defensat la titularitat pública dels serveis, i per aquest motiu estem en contra de tots els projectes que desmantellin i privatitzin serveis públics. Per això, fem una crida a participar a totes les accions i mobilitzacions que evitin aquests nous atacs que patim les treballadores dels Països Catalans.

Com a tret de sortida, l’acció s’ha fet a Salt, Mataró, Lleida, Girona, Granollers i als districtes de l’Eixample, Sant Andreu, Horta-Guinardó i Gràcia, a Barcelona. Aquesta acció es repetirà a més llocs abans de la manifestació del diumenge 17 de novembre, a les 12 h, a Barcelona, convocada per la plataforma unitària contra la llei Aragonès. També s’ha duit a terme a Palma per denunciar que el pacte progressista de Bellver no garanteix els serveis públics.

Compartir: