Davant les agressions homòfobes a Barcelona i Berga d'aquest cap de setmana

Des d’Endavant (OSAN), volem mostrar la nostra solidaritat amb el Xavi, l’Andy i el Jorge, els nois que han estat agredits aquest cap de setmana pel fet de ser gais. Divendres, va ser agredit en Xavi al barri de Sants per un homòfob que va colpejar-lo brutalment a la mandíbula, a la cella i a la boca. Per sort va poder escapar-se i anar fins a un hospital. Només unes hores més tard, la matinada de dissabte a diumenge, l’Andy i el Jorge van ser agredits a la sortida d’una discoteca a Berga: després de fer-se un petó, un homòfob els va començar a agredir i de seguida més homòfobs es van afegir a colpejar i a donar puntades de peu als joves, que també van haver de ser atesos a l’hospital.

Aquestes agressions homòfobes han tingut repercussió mediàtica pel fet d’haver-se produït de forma molt seguida en un cap de setmana i per la decisió valenta de les víctimes de denunciar-ho públicament. Però hem de tenir en compte que les agressions LGTBIfòbiques, fins i tot algunes tan salvatges com les d’aquest cap de setmana, formen part malauradament de la quotidianitat.

Diàriament, molts infants i joves pateixen bulling homòfob a les escoles i als instituts. Les agressions físiques i verbals contra persones LGTBI no s’aturen. La caverna LGTBIfòbica s’ha rearmat i reactivat, ja sigui a través de conferències LGTBIfòbiques organitzades per l’Arquebisbat de Barcelona o a través de campanyes transfòbiques d’Hazte Oir.

Les agressions homòfobes són la punta de l’iceberg de tot un entramat d’odi contra les persones LGTBI i qui sigui ‘sospitós’ de ser-ho. El patriarcat i el capitalisme són una aliança criminal que ens asfixia. El masclisme ha trobat en la LGTBIfòbia una forma per reforçar-se i atacar tota dissidència sexual, lluita feminista i lluita pels drets i llibertats LGTBI.

Quan apallissen un gai a una zona de cruising, ens ataquen a totes. Quan li diuen ‘camionera’ a una noia que li agrada anar vestida amb roba masculina per anar a l’institut, ens ataquen a totes. Quan no contracten una persona trans perquè ‘se li nota’, ens ataquen a totes. Quan una noia explica als seus pares que es bi i li diuen ‘que no ens importa si ets lesbiana o hetero, però decideix-te’, ens ataquen a totes. Quan un noi remena la seva ploma mentre fa barra a una festa popular i els companys se’n riuen, ens ataquen a totes.

Cal combatre les agressions LGTBIfòbiques. Totes. Les de cada dia. Les que ens semblen fortes i les que no. Analitzant els nostres propis comportaments LGTBIfòbics. Recolzant i participant en els moviments antipatriarcals: els d’alliberament LGTBI i els feministes. Sense debats estèrils. Amb determinació i empenta.

Responent amb contundència a cada agressió. Visibilitzant-nos a tot arreu. Rebentant cada conferència que ataqui la nostra llibertat sexual i el dret al propi cos. Aturant busos transfòbics. Denunciant i responent totes les discriminacions i agressions que patim les persones LGTBI a la feina, al carrer, als centres educatius, a les presons, als gimnassos, a les discoteques… Exigint la implementació real de la Llei contra la LGTBIfòbia al Principat i impulsar-ne d’iguals a la resta dels Països Catalans.

Només amb l’organització i la lluita construirem una societat no patriarcal lliure de masclisme i LGTBIfòbia. Si ens toquen a una, ens toquen a totes. Cap agressió sense resposta! Juntes som més fortes! Prou LGTBIfòbia!

Compartir: