Comunicat d'Endavant OSAN de suport a la lluita de la PAH de Sabadell

Davant de la negativa del BBVA a buscar una solució als 10 casos d’afectades per les hipoteques i els avals,  i la negativa d’aquest banc a retirar els avals del procediment d’execució hipotecària des d’Endavant OSAN volem fer les següents valoracions:
 

  • Volem expressar de forma taxativa la nostra solidaritat amb les 10 famílies i amb el conjunt de les treballadores organitzades a la PAHC de Sabadell.
  • Denunciem que en cada un d’aquest 10 casos el BBVA pretén quedar-se amb dues cases per la hipoteca d’un sol habitatge.  D’aquesta manera el banc no només vol robar la casa d’aquestes persones sinó que també vol prendre els immobles de les 10 persones que varen fer d’avaladores.
  • Considerem que els preus abusius de l’habitatge als Països Catalans de per si ja són una autèntica usura a les classes populars i les hipoteques un engany i un acte mafiós propi de les elits dominants.
  • Que els preus abusius de l’habitatge ja són per si sols un atemptat contra els drets socials i que els bancs s’enriqueixen en base a aquesta necessitat bàsica.
  • Que en aquesta situació concreta el BBVA pretén realitzar una execució hipotecària que deixa sense casa a 20 famílies apropiant-se de dos habitatges per un sol deute i fa que sigui una autèntica usura i una canallada.
  • Assenyalem als partits del règim que legitimen i donen cobertura política i  legal a l’espoli per part de les elits a les persones treballadores –del qual el negoci immobiliari n’és un exemple paradigmàtic-  i insistim en que només la transformació profunda de la societat pot garantir una vida digna per a la majoria de les persones. Només una esmena a la totalitat del model socioeconòmic pot servir com a porta de sortida del capitalisme i conduir-nos a un model social just.
  • Convidem a tothom a estar atentes a les properes convocatòries i a solidaritzar-vos amb la lluita de la PAHC de Sabadell així com amb totes les lluites de l’esquerra anticapitalista i per la construcció de l’alternativa socialista.

 
Tenim la convicció de que no totes les oposicions al règim capitalista poden tenir la mateixa potencialitat antisistèmica. Que el capitalisme pot incorporar moltes de les lluites que es donen per la transformació social però no aquelles altres que identifiquen al mateix capitalisme les injustícies i l’explotació. Que el marxisme, com a  eina creativa per entendre i transformar la societat, sosté que els moviments socials i les organitzacions revolucionàries que no aconsegueixen traspassar l’estretor de les seves lluites locals i particulars acaben lligades al corporativisme i limitades als interessos mediats i tenim la convicció de que aquest no és el cas de la PAHC de Sabadell, que superant el conflicte immediat i concret apunta al capitalisme com a responsable de la pobresa, la precarietat i la ignomínia en la que ens obliguen a viure.
Juntes ho podem tot.
Desobediència!
La lluita és l’únic camí!

Compartir: