Bisbat i Mossos acusen d’amenaces a militants d’Endavant

En una una roda de premsa davant de la seu del Bisbat de Lleida, l’organització Endavant-OSAN ha fet pública la denúncia contra tres dels seus militants per part del Bisbat. Aquesta arrenca arran d’unes pintades que, l’agost del 2019, denunciaven la negativa de l’Església a donar les dades sobre els abusos sexuals alhora que n’assenyalava la seva complicitat i encobriment.

La denúncia vincula aquesta acció amb unes cartes anònimes enviades al Bisbat per una persona que afirma haver estat víctima d’abusos sexuals durant els anys 60 i 70 per part d’un membre de la cúria actual de la diòcesi de Lleida.

L’organització afirma que la investigació dels Mossos és “clarament política i basada en fitxers policials il·legals” ja que relacionen els militants entre sí a través d’observacions policials fetes altres dates i els vinculen a un mateix “cercle” polític. Alhora, “malgrat en l’atestat policial afirmen que no pot determinar qui ha escrit les cartes, les atribueixen als nostres militants” i considera especialment greu que “mentre ens acusen, ni Mossos ni Bisbat ni la Justícia investiguen els abusos denunciats a les cartes”. Per aquest motiu, conjuntament amb la seva advocada, han anunciat que les posaran en coneixement de la Fiscalia, alhora que es posen a disposició de qualsevol altra víctima que pugui existir per fer-ne nous trasllats o denunciar-ho públicament.

L’organització s’ha refermat en els motius de l’acció: “El cas que exposen les cartes és una mostra més, de les milers, que la institucionalització de la pederàstia i els abusos sexuals dins de les congregacions i centre educatius religioses és una realitat emparada, a més, per les administracions polítiques i judicials, i això volíem denunciar”.

Finalment, convoquen a acompanyar als acusats en la seva declaració el dimarts 14 de desembre a les 12h davant els Jutjats de Lleida.

Endavant-OSAN Ponent

 

Compartir: