Assenyalen les grans elèctriques amb una acció a la seu d’Iberdrola a Lleida

DSC_0311

Assenyalen les grans elèctriques amb una acció a la seu d’Iberdrola a Lleida

Endavant i Arran presenten la campanya d’àmbit nacional Sobirania, Drets i Autodeterminació

L’ocupació d’una seu d’Iberdrola dóna el tret de sortida a la campanya Sobiranies, Drets i Autodeterminació a Lleida. L’acció l’han dut a terme de forma conjunta Endavant Ponent i Arran Lleida per denunciar que grans empreses elèctriques segueixen enriquint-se a costa de la vida de les persones i vulnerant la llei.

Dilluns 3 de juliol al vespre, Arran Lleida i Endavant Ponent han realitzat una acció a la seu d’Iberdola a Lleida per denunciar l’actuació de les grans companyies elèctriques. Amb l’acció s’ha assenyalat que “aquestes han continuat fent talls de subministrament a famílies en risc d’exclusió residencial, vulnerant la llei 24/2015, mentre multipliquen els seus beneficis”.

Aquesta acció presenta a Lleida la campanya política Sobiranies, drets i autodeterminació que s’està realitzant a desenes de comarques dels Països Catalans. L’objectiu de la campanya és “denunciar els límits i la incapacitat del capitalisme d’aportar justícia social, llibertat nacional i igualtat de gènere, així com assenyalar que totes les vies de reforma han topat amb aquests límits”. Alhora, vol estendre la idea que “reapropiar-nos del nostre futur és possible i necessari ara i aquí, conquerint espais de sobirania sobre aquells aspectes que influeixen en la nostra vida a través d’un procés d’autodeterminació que trenqui amb l’entramat institucional dels estats i la Unió Europea”.

Durant l’acció, s’ha empaperat la façana de la seu d’Iberdola i s’ha llegit un manifest que ha cridat a consumidors i ajuntaments a contractar els subministraments a cooperatives d’energia verda i projectes que encaminin la transició de model energètic, així com a “mobilitzar-nos per fer valer que en la nova República l’electricitat, l’aigua o el gas han de ser un dret elemental de totes les persones i aquests recursos han de ser nacionalitzats”.

Amb la campanya SDA, volem palesar que la crisi dels darrers anys ha demostrat els límits i la incapacitat de l’actual model polític i econòmic a l’hora de ser eines per a una major justícia social, llibertat nacional i igualtat de gènere. Entenem que l’única via que tenim les classes populars dels Països Catalans per a poder construir un futur digne és fer nostre el poder polític i econòmic. Això passa per conquerir espais de sobirania sobre aquells aspectes que influeixen en la nostra vida i conquerir drets que garanteixin les condicions de vida de les classes populars. Tot plegat només pot ser possible en el marc d’un procés d’autodeterminació del nostre poble que trenqui amb l’arquitectura institucional dels estats espanyol i francès i la Unió Europea.

Enllaç al Facebook d’Endavant Ponent

 

Compartir: