Aquest 1 de maig tornem a mobilitzar-nos arreu dels Països Catalans

Aquest 1 de maig, l’esquerra independentista tornem a sortir al carrer en desenes d’actes i manifestacions per a defensar els drets de la classe treballadora i per denunciar el capitalisme patriarcal com un sistema injust que cal substituir per una alternativa socialista i feminista.

Convocatòries

Amb el capitalisme patriarcal no tenim futur. Sobiranies, drets i autodeterminació.

(text de l’octaveta repartida a les mobilitzacions)

Els efectes de la crisi capitalista sobre la classe treballadora no s’han suavitzat. Desnonaments, atur, precarietat i temporalitat laboral, salaris de misèria, privatitzacions de serveis públics, reforma laboral, privació de serveis bàsics, doble explotació i doble escala salarial de les dones i un llarg etcètera continuen formant part de la vida diària dels treballadors i treballadores dels Països Catalans.

Aquesta és la veritable cara del capitalisme patriarcal, dels estats espanyol i francès i de la Unió Europea. Les nostres llibertats nacionals, els nostres drets com a classe treballadora i com a dones i la democràcia social i econòmica no són possibles dins l’actual sistema econòmic i dins els actuals marcs polítics.

És per això que ens cal:

  • Plantar cara a totes les agressions que la UE, l’estat i la patronal fan sobre la classe treballadora en matèria de drets laborals, privatitzacions i despossessió.
  • Assenyalar totes aquelles propostes polítiques que no qüestionin obertament el capitalisme patriarcal, els estats-nació espanyol i francès i la Unió Europea, com propostes que només serveixen de maquillatge per a rentar-li la cara al sistema.
  • Combatre l’extrema dreta i ser el dic de contenció, barri a barri, contra els seus intents d’aprofitar políticament la desesperació i la protesta dels sectors socials més desafavorits.
  • Construir el nostre propi instrumental, la caixa d’eines que permeti a les classes populars dels Països Catalans conquerir el seu futur. Sense autoorganització i sense la construcció de poder popular no és possible aspirar a capgirar el sistema.

Conquerir el nostre futur com a classe i com a poble passa per guanyar les sobiranies sobre tots els àmbits que afecten les nostres vides. Passa també per guanyar tots aquells drets que ens corresponen diguin el que diguin les legislacions fetes pels estats a mida per a la protecció del capitalisme i del patriarcat. I passa per exercir l’autodeterminació com a poble.

 

1m2017_web