[Alacant] Vist per a sentència el judici al piquet del 29S

IMG-20150519-WA0008
El judici celebrat el passat dimarts 19 de maig a Alacant ha quedat vist per a sentència. L’encausat, militant d’Endavant, afiliat i delegat sindical per la COS, i membre del Moviment de Resistència Global d’Alacant, s’enfrontava a una acusació de danys i una possible multa de 3000 euros pel trencament d’un vidre d’El Corte Inglés en el transcurs de la Vaga General del 29 de Setembre de 2010. Al llarg del judici, els testimonis de la defensa incidiren en la impossibilitat que l’acusat poguera haver trencat el vidre de la porta d’entrada, ja que aquesta era de seguretat i a més es trobava custodiada per un important cordó policial; en aquest sentit, els testimonis de la multinacional i els policials caigueren en importants contradiccions. D’altra banda, la pròpia Fiscalia hagué de reduir la qualificació dels fets a falta, aspecte en el que també incidí la defensa del militant independentista, que informà de la prescripció, en haver passat més de tres anys des de la darrera diligència.
En la seua intervenció final, i malgrat l’amonestació del jutge, el militant alacantí denuncià que era jutjat per defensar els drets de les treballadores, per oposar-se activament a la Reforma Laboral i la contínua retallada de drets laborals, socials i sindicals, per provar de criminalitzar la legítima acció dels piquets informatius, i per crear un estat de por entre les treballadores que decideixen en el present i el futur lluitar contra les agressions del capital.
Per la seua banda, el Moviment de Resistència Global, l’organisme unitari antiimperialista i que també gestiona els casos repressius a la ciutat, realitzà des del Primer de Maig una campanya de recollida de fons per tal de costejar el procés, així com una concentració a les portes del Jutjat amb la qual una cinquentena de persones acompanyaren l’encausat i li traslladaren el seu calor solidari.

Compartir: