[Alacant] Arrenca la Vaga del transport públic interurbà

 

vaga busos octubre 14

El proper dissabte 4 d’octubre començarà la Vaga que el Comitè d’Empresa de l’Alcoiana, que realitza el servei de transport interurbà, ha convocat fins el dia 11 per defensar el sistema de transport públic i els llocs de treball que desapareixerien amb l’eliminació per part de l’Ajuntament i la Generalitat de diversos recorreguts. L’Esquerra Independentista del Sud, a l’igual que en l’anterior conflicte del transport del passat desembre, ha organitzat un Comitè de Suport per tal d’extendre a la ciutat informació sobre la vaga i la necessària solidaritat de classe; des de dijous s’han penjat cartells a les marquesines i parades de Sant Vicent, Universitat, Sant Joan, Mutxamel i centre d’Alacant, s’han repartit pamflets a les usuàries, i s’han penjat cartells a una vintena d’autobusos.

A partir de dissabte, amb l’inici de la Vaga, la feina es traslladarà cada matinada a les cotxeres, on les treballadores han convocat els piquets informatius, i a la Plaça del Mar, on cada matí les vaguistes repartiran informació coincidint amb la celebració a la ciutat de la Volvo Ocean Race.

DSC_1162IMG_20141002_112052_379253231

Les treballadores de l’Alcoiana, empresa de transport públic que cobreix les rutes interurbanes a l’Alacantí, han convocat Vaga entre el 4 i l’11 d’octubre. El motiu d’aquesta convocatòria és defensar el sistema de transport públic i, més concretament, les línies d’autobús, que uneixen Alacant amb Urbanova, el Palamó, la Platja de Sant Joan i el Castell de Sant Ferran, i que l’Ajuntament d’Alacant i la Conselleria de Transports volen fer desaparèixer.

L’autobús i el sistema de transport públic han d’unir els habitants de la comarca, els barris amb els col·legis, amb els centres de salut, amb els polígons industrials, amb les platges, amb les administracions. El transport públic no ha de ser l’alternativa al cotxe, sinó l’aposta per la mobilitat, per l’ús col·lectiu, barat, no contaminant, ràpid i àgil. Amb el desinterès de les administracions (Ajuntament, Diputació, Conselleria) no només empitjora el servei cap a les classes populars, que som les que majoritàriament utilitzem l’autobús, sinó també s’envia a l’atur desenes de treballadores de l’Alcoiana.

La negativa de la Conselleria de Transports i de l’Ajuntament d’Alacant a mantenir diverses línies urbanes del transport públic es dóna en un context general de grans retallades al sistema públic: en educació, en sanitat, en serveis socials, en la llei de dependència, tancament de RTVV; és a dir, en l’actual ofensiva del capital per reduir al màxim els serveis públics i per privatitzar-los. No és un problema econòmic d’una administració, sinó de fallida absoluta de totes elles, reducció al màxim dels serveis públics, procés de privatització dels serveis públics, desviament dels recursos públics al pagament del deute i corrupció institucionalitzada. El capitalisme, en la seua llarga agonia, ataca els drets de la classe obrera per tal de poder mantenir les seues taxes de benefici, i ens condemna a una vida miserable i indigna.

Les treballadores, joves, estudiants, pensionistes, aturades, de la ciutat i de la comarca no podem restar inactives davant aquesta nova agressió. La desaparició del transport públic és un atac directe a les nostres condicions de vida, als nostres drets i als serveis públics. Donem suport a la Vaga del transport! Participem en les mobilitzacions convocades! Només lluitant tenim futur!

 

Compartir: