[Granollers] Actes en motiu del 8 de març

Un any més, les dones de classe treballadora de les organitzacions esquerra antidependentista ens hem anat reunint durant setmanes per convocar en el marc del 8M una jornada de lluita feminista a Granollers.

Venim d’uns anys en què el moviment feminista arreu del món, ha anat fent demostracions de força històriques amb grans jornades de vaga general i lluites. De fet, des del 3 de març fins al 23 de març podrem veure al restaurant l’anònims, una exposició fotogràfica sobre la nostre lluita. Però encara ens queda molta feina per fer enfront un sistema capitalista i patriarcal, que s’apropia del nostre treball i dels nostres cossos. Les nostres vides segueixen marcades per les desigualtats, per les violències masclistes, per la precarietat laboral i els treballs de cures.

Que aquest any el 8M caigui en diumenge té una càrrega política que hem d’aprofitar per visibilizar que el diumenge és dia laborable per moltes treballadores(dels serveis sociosanitaris, hostelería i restauració, atenció domiciliària, treballadores de la llar, etc.). Cal remarcar la feminització i precarització d’aquestes feines però també cal denunciar la bretxa salarial de gènere, els sostres de vidre que tenim només per ser dones o la doble jornada laboral que recau sobre nosaltres (feina-llar).

Per tot això, des de la Coordinadora Feminista de Granollers, fem una crida a totes les dones feministes perquè el cap de setmana del 7 i el 8 de març demostrem que “fer dissabte” per nosaltres vol dir apoderar-nos, enfortir-nos fent xarxa i lluitar pels nostres drets i les nostres llibertats.

Pel dia 7 de març hem organitzat una jornada de reivindicació sota el títol “okupem l’espai” amb l’objectiu de exercir els nostre dret a l’espai públic i organitzar-nos. Hi haurà espai de cures i baby block, sopar i actes de reflexió col·lectiva. Ens trobarem el dia 7 de març a les 17h a la carretera.

Arribat el 8 de març iniciarem la combativitat. Convoquem a tothom a fer una gran manifestació a les 12h. a la Porxada de Granollers. A les 14h. farem dinar de carmanyola a la plaça de Sant Miquel i a les 16h. agafarem e tren juntes per baixar a Barcelona. Per últim, també volem convidar-vos al cicle de documentals feministes que hem impulsat, en què comptarem amb la moderació de dones especialitzades en els temes dels diferents documentals.

Ens queda molta feina a fer encara per posar la vida al centre i viure en una societat realment justa per tothom, però tenim clar que juntes i organitzades som més fortes.

Compartir: