A Mallorca decidim: Independència, Països Catalans

Amb la Mallorca autonòmica no tenim futur. Sobiranies, drets i autodeterminació

Els governs progressistes que es formaren a les institucions mallorquines el 2015 estan mostrant la seva incapacitat per fer front a les necessitats de les classes populars. És evident que no s’està desenvolupant un nou model social per Mallorca basat en el dret a la vida digna per a totes les persones. L’atur, la precarietat laboral, l’accés a l’habitatge, els serveis públics insuficients, l’encariment del cost de la vida i l’expulsió de la classe treballadora de l’espai públic per fer lloc als turistes, eren i continuen sent els principals problemes que afronten les classes populars mallorquines.
L’estat de les autonomies, encotillat per la constitució espanyola, les autoritats neofranquistes i els interessos del gran capital i l’oligarquia, no pot fer front a l’emergència social que pateix el nostre poble. Per a fer-hi front és necessari capgirar el model social i econòmic partint de l’exercici de l’autodeterminació, recuperant totes les sobiranies i desenvolupant un nou model, que posi a les persones al centre i no el capital.
És per això que necessitam:

  • Frenar el model turístic imperant, un monocultiu que destrueix el territori, condemna a la classe treballadora a la precarietat laboral i eleva el cost de la vida, mentre genera ingressos milionaris només a una minoria.
  • Ser un dic de contenció contra les privatitzacions i per la defensa dels serveis públics i les polítiques públiques al servei de les persones que més ho necessiten, principalment les dones, els infants i les persones grans.
  • Combatre l’extrema dreta espanyolista i antimallorquina que reforçada per les polítiques repressives de l’estat, s’ha llençat a l’ofensiva emparada en la impunitat de qui fa la feina bruta.
  • Construir el nostre propi instrumental, la caixa d’eines que permeti que les classes populars mallorquines conquereixin el seu propi futur. És amb l’autoorganització i amb la construcció del poder popular que serà possible capgirar el sistema.
  • Comprometre’ns des de Mallorca, amb la construcció nacional dels Països Catalans, com un veritable projecte emancipador d’aquesta riba de la Mediterrània.

Conquerir el nostre futur com a classe i com a poble passa per guanyar les sobiranies sobre tots els àmbits que afecten les nostres vides. Passa també per guanyar tots aquells drets que ens corresponen diguin el que diguin les legislacions fetes a mida dels estats per la protecció del capitalisme i del patriarcat. I passa per exercir l’autodeterminació com a poble.
Cartell31D2017_web r1qSmm2w.jpg large

Compartir: