A foc contra el capital, encenem la flama per la llengua

Butlletí andreuenc n. 06 (2a època) – Juny 2022

A foc contra el capital, encenem la flama per la llengua

Aquest mes de juny, a part de la falç, hem tingut el cor en un puny: per les nostres veïnes amb la vida en risc per tenir un sostre, per les nostres companyes represaliades, per les persones migrades assassinades a les fronteres de l’Europa fortalesa. I tanquem el puny ben fort per lluitar contra aquestes i totes les violències del sistema capitalista als Països Catalans.

Hem començat i acabat el mes concentrant-nos per denunciar assassinats capitalistes disfressats de desgràcies personals o tragèdies inevitables. Als nostres carrers, denunciàvem que un suïcidi previ a un desnonament és un assassinat immobiliari. I a Barcelona, ens mobilitzàvem per denunciar que l’Estat espanyol i la Unió Europea són tan responsables com l’Estat marroquí de l’assassinat de desenes de persones i les pallisses contra d’altres centenars més. L’Europa fortalesa és una estructura criminal i assassina al servei del capital, amb l’OTAN com a braç armat. Precisament, per entendre “L’alliberament nacional davant l’ofensiva capitalista”, amb les companyes d’Endavant Barcelonès vam organitzar una xerrada entre el camarada Arnau Carné, d’Ítaca, i el marxista abertzale basc Iñaki Gil de San Vicente. Tot això, sense perdre de vista com ens afectaran les recents eleccions a l’Estat que ocupa i domina el nord del nostre país.

Per enfortir i estendre la consciència de classe, a principis de mes vam assistir a l’XI Congrés de la COS, el sindicat referent de l’Esquerra Independentista. També als llocs de feina ens cal organitzar-nos i sindicar-nos i desplegar lluites per evidenciar el conflicte de classe que patim.

I perquè on hi ha lluita, hi ha repressió, i on hi ha repressió, hi ha solidaritat, aquest mes de juny, l’Esquerra Independentista vam presentar la Marató Antirepressiva. Tothom hem d’aportar-hi perquè ens toca a tothom! Sense anar més lluny, a la nostra assemblea, un company ha rebut una multa de l’Ajuntament per concentrar-se donant suport a una okupació, mentre que l’Agència Tributària de Catalunya l’embargarà 720€ per una identificació ja prescrita a Meridiana Resisteix. Malgrat tot, hi ha notícies de celebració: les quatre companyes i camarades d’Endavant encausades pel cas del Holi Festival van sortir del judici com hi havien entrat: amb el cap ben alt, la dignitat per bandera i lliures, perquè les van absoldre allà mateix! Victòria antifeixista!

El judici va tenir lloc enmig d’un gran desplegament a Sant Andreu en la defensa de la nostra llengua. Així, el 19 de juny fèiem l’acte final de la campanya Per Sant Jordi, #LlegimEnCatalà; consulta si te n’ha tocat cap premi! El dia 22, el Casal acollia un altre club de lectura sobre Joan Fuster; aquest cop, Escrits de combat. A l’endemà, el mateix Casal celebrava la revetlla del 24 de juny, Diada nacional dels Països Catalans. Un Casal, per cert, que ha estat d’enhorabona: a principis de mes, el projecte del Noi Baliarda va celebrar el seu aniversari: per 9 anys i molts més! I enmig de tot plegat, encara vam tenir temps d’escriure sobre parets i fulls en blanc: en defensa de la nostra llengua i a l’entorn del primer club de lectura del Casal, Nosaltres, els valencians.

Finalment, el mes l’acabàvem, com no podia ser de cap altra manera, lluitant pels drets de tothom, en favor de l’alliberament LGBTI, perquè “Només la garantia de les necessitats materials de la classe treballadora pot permetre un combat real contra la LGBTI-fòbia: la garantia del dret a la salut, al treball, a l’habitatge i l’educació“. Assistíem a la manifestació històrica de Barcelona, a l’acte de la Crida LGBTI i ho imprimíem als carrers de Sant Andreu. Perquè orgull és lluitar!

I és que qui lluita, pot guanyar: hem tombat els JJOO d’Hivern 2030! Enhorabona, companyes!

Així mateix, volem recordar que la violència masclista va matar una dona a Alzira. Aquests assassinats augmenten les víctimes d’aquesta xacra als Països Catalans.

La lluita és l’únic camí!

Sant Andreu de Palomar, Juny 2022. Assemblea local d’Endavant (OSAN) Sant Andreu

santandreu@endavant.org | www.twitter.com/endavantstap | http://www.endavant.org

Compartir: