[Poblenou] Crònica de la manifestació contra els desallotjaments racistes

Aquesta setmana, l'Ajuntament de Barcelona ha dut a terme dos desallotjaments a dues naus ocupades per persones migrades, la majoria de l'Àfrica negra, al barri del Poblenou. Aquests desallotjaments s'han fet sense avís i amb forta violència, utilitzant gas pebre per dispersar. Aquestes actuacions responen al Pla d'assentaments de l'Ajuntament, clarament persecutori i racista.

El matí del dissabte 12 de gener, l'Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments ha aplegat 300 persones que s'han manifestat fins a la seu del Districte per denunciar aquests desallotjaments il·legals i la detenció i tancament d'en Youssef al CIE de la Zona Franca. En aquest sentit, s'ha exigit la immediata posada en llibertat d'en Youssef i en el transcurs de la manifestació s'han cridat consignes com "nativa o estrangera, la mateixa classe obrera" o "cap persona és il.legal".

El nucli d'Endavant Poblenou – Clot Camp de l'Arpa ha participat de la manifestació i dóna suport a l'Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments. D'aquesta Assemblea també en formeb part: La Xarxa de suport als Assentaments, Papeles y derechos para todos, Tanquem els CIES, CEPAIM – ASISI, AVV del poblenou, Assemblea Social del Poblenou, Arran Poblenou i l'Ateneu Popular Octubre.

Perquè totes som veïnes, cap persona és il.legal!

Prou desallotjaments!

Tanquem els CIEs!

Més info a:

Poblenou.org: http://www.poblenou.org/2013/01/300-persones-es-manifesten-contra-els-desallotjaments-al-poblenou/

Btv.cat: http://www.btv.cat/btvnoticies/2013/01/12/assentaments-suport-desallotjaments-poblenou/

Compartir: