Standard Post with Image

Comunicat sobre les eleccions a l’estat francés

L’extrema dreta francesa i la convocatòria d’eleccions Els resultats de l’extrema dreta a les eleccions europees han suposat un sotrac polític important a l’Estat francès, on han obtingut uns resultats històrics. Arran d’això, el president de la República Emmanuel Macron va decidir convocar eleccions legislatives.  Més enllà del panorama polític que han desencadenat els resultats … Continua llegint «Comunicat sobre les eleccions a l’estat francés»

Standard Post with Image

Rearmar-nos per a un nou cicle polític: Valoració de les eleccions del 12M

Culminació d’un canvi de cicle Una primera constatació, que per òbvia no és menys necessària per situar el marc d’aquesta valoració, és que els resultats d’aquestes passades eleccions deixen un Parlament de Catalunya més espanyolista i més a la dreta. La victòria clara del PSC, la pèrdua de la majoria independentista, i els bons resultats … Continua llegint «Rearmar-nos per a un nou cicle polític: Valoració de les eleccions del 12M»

Standard Post with Image

[Onda] Endavant – la Plana Baixa, davant la instal·lació d’Amazon en la comarca.

La notícia de l’arribada d’Amazon a Onda mitjançant l’establiment d’una planta logística de la multinacional nord-americana en un dels polígons industrials de la localitat de la Plana Baixa ha provocat una gran expectació entre la classe treballadora de la comarca, ja que la informació va vindre acompanyada de l’anunci de 1.000 llocs de treball. Tota … Continua llegint «[Onda] Endavant – la Plana Baixa, davant la instal·lació d’Amazon en la comarca.»

Standard Post with Image

Prou governar per a les elits! Hi ha una altra manera de viure

Prou governar per a les elits! Hi ha una altra manera de viure La pandèmia de la Covid-19 ha fet evident que el capitalisme és incompatible amb la vida. En un moment en el qual era necessari dur a terme mesures valentes per tal que la factura social no recaigués en les treballadores, el règim … Continua llegint «Prou governar per a les elits! Hi ha una altra manera de viure»

Violència masclista i precarietat capitalista: les pandèmies amb rostre de dona

  La pandèmia sanitària de la Covid-19 s’està estenent a una velocitat vertiginosa. I de la mà d’aquesta pandèmia, s’està expandint també una de les xacres més persistents i cruents de la nostra societat: la de la violència masclista i totes les desigualtats de gènere sobre les quals s’assenta aquesta violència. *Ampliacaió de l’article de … Continua llegint «Violència masclista i precarietat capitalista: les pandèmies amb rostre de dona»

Standard Post with Image

[Presentació] Hi ha una altra manera de viure

PRESENTACIÓ: “Hi ha una altra manera de viure” La crisi sanitària de la Covid-19 ha empitjorat les condicions que estem arrossegant des del 2008. La precarietat creix dia rere dia i les dades sobre rebrots ens generen una situació d’incertesa total. Els dubtes són molts: què serà de la nostra economia, que beu del turisme … Continua llegint «[Presentació] Hi ha una altra manera de viure»

Standard Post with Image

La repressió no s’atura, nosaltres tampoc. La lluita és l’únic camí!

Comunicat d’Endavant OSAN: “La repressió no s’atura, nosaltres tampoc. La lluita és l’únic camí!” Durant aquest mes de juliol, les dues principals institucions de l’estat espanyol estan de visita als Països Catalans. Tant el cap d’estat, Felip VI rei d’Espanya, com el president del Govern, Pedro Sánchez, estan fent visites arreu del país. El context d’aquestes … Continua llegint «La repressió no s’atura, nosaltres tampoc. La lluita és l’únic camí!»

Standard Post with Image

No passaran! Lesbianes, gais, trans i bisexuals no pagarem aquesta crisi!

Manifest de l’Esquerra Independentista per al 28 de juny; Diada per l’Alliberament Sexual i de Gènere No passaran! Lesbianes, gais, trans i bisexuals no pagarem aquesta crisi! Diumenge arriba el 28 de juny després d’uns mesos protagonitzats per una crisi sanitària, però també social i econòmica, amb conseqüències nefastes per a la classe treballadora. Com … Continua llegint «No passaran! Lesbianes, gais, trans i bisexuals no pagarem aquesta crisi!»

Standard Post with Image

La independència és la clau per obrir la porta del canvi social

  La independència és la clau per obrir la porta del canvi social La gestió de la Covid-19 fa més patent que mai que el règim borbònic del 78, i per extensió les autonomies, són incapaces de posar sobre la taula una sortida social de la crisi epidèmica i la crisi social que se’n deriva. … Continua llegint «La independència és la clau per obrir la porta del canvi social»

Standard Post with Image

Prenguem la iniciativa. Endavant amb la Unitat Popular

Plantejament estratègic d’Endavant OSAN en el context actual: Prenguem la iniciativa Endavant amb la Unitat Popular   Les múltiples crisis derivades de la pandèmia provocada per la COVID-19 han posat en relleu els interessos contraposats entre la classe treballadora i la resta de les classes populars, que som la majoria de la població, i els … Continua llegint «Prenguem la iniciativa. Endavant amb la Unitat Popular»

Standard Post with Image

Recuperem els carrers! Vida abans que capital

Recuperem els carrers! Vida abans que capital Després de setmanes de crisi sanitària per la COVID-19, apareix amb cada vegada més duresa la crisi econòmica i social que el capitalisme arrossegava des de fa mesos, i que amb l’efecte del coronavirus serà més profunda i accelerada del que podia semblar. Durant aquestes setmanes, els governs … Continua llegint «Recuperem els carrers! Vida abans que capital»

Standard Post with Image

Valoració d’urgència del xoc entre el govern valencià i l’espanyol per la desescalada

Valoració d’urgència del xoc entre el govern valencià i l’espanyol per la desescalada Una vegada més, s’evidencia que als Països Catalans hi ha una contradicció entre la pugna dels governs autonòmics amb l’espanyol i la sobirania real de la classe treballadora, entesa com la possibilitat de construir una societat que prioritze la vida per damunt … Continua llegint «Valoració d’urgència del xoc entre el govern valencià i l’espanyol per la desescalada»

Standard Post with Image

Ni pactes d’estat, ni pau social! Contra la reconstrucció del règim: organitzem-nos per canviar-ho tot!

Ni pactes d’estat, ni pau social Contra la reconstrucció del règim Organitzem-nos per canviar-ho tot   Enmig d’una crisi sanitària causada pel virus Covid-19 que ha causat la mort de milers de persones, sovint les persones més vulnerables de la nostra societat per la seua avançada edat i per les condicions de pobresa en les … Continua llegint «Ni pactes d’estat, ni pau social! Contra la reconstrucció del règim: organitzem-nos per canviar-ho tot!»

Standard Post with Image

#COVID19 Contra la violència obstètrica

Contra la violència obstètrica: en temps de propagació de pandèmia del coronavirus també lluitem per una atenció als parts respectada! Les recomanacions de l’OMS en el moment actual de propagació de la malaltia COVID-19 no han canviat respecte a les que havia anat promovent en condicions d’absència de pandèmia. Segueixen preveient que el tipus de … Continua llegint «#COVID19 Contra la violència obstètrica»

Standard Post with Image

Conclusions i apostes de la XII Assemblea Nacional d’Endavant

Breu anàlisi de conjuntura: l’obertura d’un nou moment polític amb la crisi sistèmica com a teló de fons Caracteritzem el moment actual a partir de l’evidència definitiva del tancament del cicle de lluites anterior, catapultat  per l’esclat la crisi econòmica i que dona a lloc a una finestra d’oportunitats per una política revolucionaria que es … Continua llegint «Conclusions i apostes de la XII Assemblea Nacional d’Endavant»

Standard Post with Image

Les mateixes lluites per a un nou curs… fins a la victòria!

Butlletí andreuenc n. 22 (2a època) – Desembre 2023 Les mateixes lluites per a un nou curs… fins a la victòria! Antifeixistes sempre vol dir ser-ho també per festa major. Internacionalistes vol dir tenir clar la contribució que hem de fer des de la nostra terra. Festa sí, lluita també vol dir teoria i pràctica … Continua llegint «Les mateixes lluites per a un nou curs… fins a la victòria!»

Standard Post with Image

31D | Per una Mallorca antifeixista i en català, som Països Catalans

Manifest de l’Esquerra Independentista en motiu de la Diada de Mallorca: El context polític institucional, marcat pels darrers resultats electorals en clau municipal i autonòmica, torna a situar en el poder el PP amb el suport de l’extrema dreta de VOX, després de vuit anys de suposat govern progressista de PSIB-Podem-Més. El govern del PP … Continua llegint «31D | Per una Mallorca antifeixista i en català, som Països Catalans»