31 de desembre de 2021 | Ni pactes ni reformes, només la independència ens farà lliures!

Manifest de l’Esquerra Independentista en motiu del 31 de desembre, Diada Nacional de Mallorca.

Mallorca, Països Catalans
Contra la reforma del règim, enfortim la Unitat Popular.

Un any més, sortim als carrers per la nostra Diada nacional del 31 de desembre. Les classes populars de Mallorca i del conjunt dels Països Catalans vivim enmig d’un present de precarietat i encariment de la vida, i d’un futur amb l’única certesa que el capitalisme és un sistema econòmic i social contrari a la vida. Les múltiples crisis que estam vivint amenacen les insuficients conquestes socials de dècades passades. El monocultiu turístic és una maquinària poderosa, destinada a explotar treballadores i destruir el territori. La pobresa se segueix feminitzant. El projecte assimilador de l’estat espanyol es reforça i posa les bases per a una recentralització territorial. El gran capital es prepara per reforçar les bases del capitalisme patriarcal i blindar-les davant el descontentament popular.

L’estat prepara una vertadera operació reforma, una reformulació del Règim del 78 que opera sota la màxima que tot canviï perquè no canviï res, una reforma amb l’únic objectiu de mantenir els privilegis dels poderosos i apagar qualsevol esperança emancipadora. A Mallorca, el PSIB-PSOE, amb el suport de Podemos i MÉS, és qui encapçala aquesta maniobra. Així, es pretén passar pàgina després d’un cicle polític de crisi de règim, que a la nostra illa tingué com a moment àlgid la vaga indefinida d’educació.

L’Esquerra Independentista, en canvi, posam sobre la taula una alternativa al servei del nostre poble: la construcció d’uns Països Catalans sobirans. L’horitzó triple d’independència, socialisme i feminisme és la via per poder garantir vides dignes al conjunt de les classes populars. Una economia basada en la planificació racional dels recursos, el control públic i el repartiment del treball i la riquesa, unes polítiques orientades a l’erradicació del patriarcat i l’exercici ple del nostre dret a l’autodeterminació com a forma continuada de decidir el futur del nostre poble.

El nostre compromís també és triple. Com a moviment, seguirem reivindicant la independència, el socialisme i el feminisme com a única solució política als problemes del nostre poble. No caminarem soles. Seguirem teixint aliances cap a l’enfortiment de la Unitat Popular, el projecte polític que ha de liderar l’alternativa política a Mallorca i al conjunt dels Països Catalans. Finalment, treballarem com fins ara en el si del Moviment Popular de Mallorca, en tots seves els seus vessants: el moviment ecologista, el feminista, el de defensa de l’habitatge, etc. Són aquests moviments socials i populars la vertadera llavor del Poder Popular a Mallorca.

El nostre compromís en la construcció d’una alternativa política i de lluita per la transformació social no és gratuïta: ens enfrontam a un estat disposat a tot, amb l’amenaça permanent del feixisme. Sobre companyes nostres pesen demandes de 26 anys de presó derivades de les protestes recents contra el model turístic. En Valtònyc segueix condemnat a viure a més de mil quilòmetres de ca seva a causa de la persecució política. Segueixen les amenaces i les agressions policials.

Però continuarem plantant cara. Seguim endavant gràcies al llegat de qui ho ha donat tot per la llibertat de Mallorca i dels Països Catalans. I mirant al futur que construïm amb la lluita i amb la construcció del poder popular.

Contra la reforma del règim: Mallorca, Països Catalans. Enfortim la Unitat Popular!

Compartir: