20.000 persones es manifesten pels Països Catalans a València

24 abril

La Diada nacional del País Valencià ha tornat a reunir milers de persones a la ciutat de València, en el que ha estat una de les mobilitzacions més multitudinàries dels últims anys. L’esquerra independentista que havia convocat amb el lema “Som Països Catalans” ha reunit a més de 3000 manifestants rere la seua pancarta que era ben visible i marxava lleugerament separada de la resta de blocs.  

Centenars de senyeres estrelades marxaven darrere la pancarta independentista, que estava signada per Endavant (OSAN), Maulets, CAJEI, COS, SEPC i Alerta Solidària, en un manifestació ha transcorregut sense incidents ressenyables en un ambient combatiu entre crits en favor de l’alliberament nacional dels Països Catalans i contra el capitalisme.

24 abrilUn dels moments més espectaculars ha estat l’acció realitzada per militants de l’esquerra independentista a la seu central del BBVA (ubicada al carrer de les Barques) on s’ha realitzat un mural d’uns 8 metres de longitud en el qual es podia llegir “Mort al Capital” i que pretenia denunciar la responsabilitat dels bancs en la creixent precarietat que pateix la classe treballadora al nostre país. 

24 abrilEl manifest facilitat per  l’esquerra independentista posava l’accent en la unitat cultural, lingüística, social, nacional,… dels Països Catalans, en la  històrica capacitat de supervivència de la nació a través de la rebel·lió i la desobediència contra l’opressió espanyola i francesa. També assenyalava la necessitat d’avançar en la construcció nacional dels Països Catalans a través de les iniciatives populars i al marge de les institucions autonòmiques/regionals i estatals, donat que aquestes institucions han estat creades per dividir i sotmetre el nostre poble. Així doncs, els independentistes aposten per la Unitat Popular, és a dir la sinèrgia de totes les lluites populars i moviments socials alternatius d’arreu el territori, com a dinamitzadora d’aquest procés de construcció nacional. Una Unitat popular que ha de tindre com a mínims, segons el manifest independentista, el reconeixement dels Països Catalans com a marc nacional, la reivindicació del dret a l’autodeterminació, i la defensa dels interessos de la classe treballadora.

L’esquerra independentista ha declarat que se sent “satisfeta per la capacitat de mobilització demostrada per les classes populars a la Diada del 25 d’Abril d’enguany”, i  ha afegit que “aquesta embranzida popular s’ha de traduir en un increment de la militància independentista” ja que en paraules d’un dels seus portantveus “tots i totes som necessàries en el procés de construccció d’un futur lliure i socialista pels Països Catalans”. 

      València, Països Catalans, 24 d’Abril de 2010-04-24

      Comissió  de premsa de l’esquerra independentista.

 

 

Compartir: