6000€ de multa per defensar els serveis públics?

Civisme a la Carta i Doctrina Felip Puig a Cardedeu
 
El passat 1 de maig a Cardedeu, l’assemblea d’Endavant i l’Assemblea de Joves de Cardedeu van realitzar una acció de denuncia a les polítiques de retallades del govern encobert de CiU i PP en motiu del Dia internacional de la classe treballadora. Aquesta acció es va desenvolupar de forma pacífica i sense danys de cap tipus al mobiliari urbà. En cap moment hi va haver la intencionalitat d’amagar el fet ja que es va fer en ple matí i amb els carrers i places del centre concorreguts de gent.
 
Un cop finalitzada l’acció una parella de la policia municipal es va presentar en el lloc dels fets identificant quatre de les
diverses persones que allà hi eren. La mateixa parella de policies va informar que era un tràmit i que allò no tindria més conseqüències. Seguidament la pancarta que es va deixar al balcó de l’Ajuntament, amb el lema “CiU + PP, Les vostres retallades la nostra misèria. Ara parlem nosaltres” i els dos ninots penjats que simbolitzaves la sanitat, l’educació i els drets laborals i socials, van ser despenjats per la policia. El mateix va passar amb tres cartells lligats amb cordill a la reixa de la seu de CiU, denunciant les polítiques precaritzadores i antisocials dels consellers Boi Ruiz, Felip Puig i el president Artur Mas.
 
La sorpresa amb tot plegat és que al llarg d’aquesta setmana les quatre persones identificades han rebut denuncies per part del govern municipal que poden sumar un total de 6000€ de multa pels fets anteriorment descrits. Aquest fet mostra la incomoditat que aquest tipus d’actes generen en el nostre govern i que no tolera la critica per part de la ciutadania. Utilitzant la llei del civisme, a la carta, vol donar una lliçó a aquelles persones que volem expressar la nostra disconformitat i que malauradament pocs canals per arribar a la ciutadania tenim. Malauradament, el carrer és l’espai on nosaltres podem fer arribar altres missatges, però quan ho fem s’utilitza la repressió per evitar-ho: doctrina Felip Puig. Ells no tan sols apliquen o adapten lleis per a callar les veus incomodes, també disposen de mitjans ben poderosos (diaris, televisions, tertulians, etc) per a vendre el seu discurs i mostrar una única veritat.
 
La denuncia mostra irregularitats diverses com dades errònies, falsedat en la descripció dels fets i podria existir una vulneració de la llei de protecció de dades. A tall d’exemple, la denuncia explica que les persones van ser informades que serien denunciades i això no va succeir en cap cas, tot el contrari. Per altra banda, tres de les identificades no van donar el seu número de telèfon i en la denuncia apareix el telèfon mòbil d’alguna d’elles. A més, la identificació es va fer finalitzada l’acció, per tant, la policia no pot provar quina va ser la persona responsable de la infracció del que se’ls
acusa. Altres irregularitats s’observen en la denuncia i diversos testimonis que eren a la plaça ho poden testificar.
 
Sis mil euros de multa és totalment desmesurat i fora de lloc, miri com es miri. Tan sols es pot explicar per raons polítiques, volen transmetre un missatge clar i alliçonador a qui gosi plantar cara i dir prou a tanta misèria. Ofegar econòmicament aquestes quatres persones és molt més subtil que un cop de porra o la presó, però igual de intimidador i violent.
 
No és el primer cop que a Cardedeu ens trobem amb casos similars de repressió, ja fa temps que denunciem una persecució política cap a l’Esquerra Independentista organitzada, amb l’existència de fitxers policials il·legals que comparteixen mossos d’esquadra i policia municipal, identificacions aleatòries i denuncies constants.
 
Davant d’això no restarem passives i seguirem lluitant, sortint al carrer quan faci falta i assenyalant els culpables i còmplices de la crisi. La repressió no ens aturarà! Visca la gent que lluita!
 

15 de maig de 2012
Assemblea de Joves de Cardedeu
Endavant (OSAN) Cardedeu
 

Compartir: