Presentació “És de mínims” al Poblenou


Detall de l'esdeveniment


És de mínims és una campanya que posa al centre un programa d’unitat popular a travès de cinc reivindicacions centrades en garantir una vida digna als Països Catalans.

– Salari mínim de 1200€ per 30h. Equiparació salarial real entre homes i dones i pensions dignes.
– Regulació del lloguer a un màxim del 10% del salari.
– Aigua, llum, gas i telecomunicacions públics i a preus socials.
– Serveis públics bàsics 100% garantits sense privatitzacions ni repagaments.
– Una banca pública.

Considerem que totes aquestes demandes són les mínimes per tal de garantir unes condicions de vida dignes i mínimes per a tota la població dels països catalans. De la mateixa manera que la seva materialització suposa enfrontar-se als poders fàctics i oligàrquics i dins un marc autonòmic no es pot aconseguir.

Les reivindicacions s’oposen a la dinàmica actual autonòmica al principat, amb la Llei Aragonès que obre les portes a les majors privatitzacions i externalitzacions dels serveis públics, precaritzant les condicions laborals, empitjorant la qualitat dels serveis i encarint el cost a les administracions.

Ens acompanyarà Mar Ampurdanès, mlitant d’Arran, na Sònia Fabra, membre de Ens Plantem, col·lectiu del Poblenou contra la turistificació que ens parlarà de quines reivindicacions plantegen pel dret a viure al barri i finalment Lluc Gayà, militant d’Endavant que ens desplegarà la campanya És de mínims.

Durant la xerrada de presentació es serviran pintxos solidaris.

Uns serveis públics gratuïts i universals, és de mínims per a una vida digna!

Compartir: