[Gràcia] El Che ministre


Detall de l'esdeveniment

  • Data:
  • Categoríes:

El proper dimarts 2 d’abril Endavant Gràcia conjuntament amb la Barraqueta acollim a l’ateneu unes de les presentacions del llibre que edita Tigre de Paper sota el títol El Che ministre. Testimoni d’un col·laborador. Comptarem amb la presència de l’autor, Tirso W. Sáenz, qui fou viceministre cubà.

El llibre El Che Ministre. Testimoni d’un col·laborador és un llibre biogràfic d’Ernesto Che Guevara durant els anys que fou Ministre d’Indústries de Cuba, just després de la Revolució de 1959. A la vegada explica la visió del Che sobre el model de desenvolupament industrial, així com el dia a dia d’aquesta tasca que es va veure condicionada pels atacs de l’imperialisme (en termes de foment de la fuga d’enginyers i de bloqueig econòmic).

És una oportunitat per poder escoltar de primera mà com es va emprendre aquesta tasca per part d’un dels seus principals protagonistes. Tirso W. Sáenz era un enginyer que va refusar la sortida del país oferta per la multinacional per la qual treballava després de la Revolució, i un dels col·laboradors més propers al Che en la tasca de la industrialització del país seguint criteris de planificació econòmica socialista.

Compartir: