[Cardedeu] ‘Lectura i Revolució’ presenta: Futbol i transformació social

El dissabte 5 d’octubre el cicle de xerrades ‘Lectura i revolució’ organitzat per l’assemblea comarcal del Vallès Oriental d’Endavant (OSAN) en col·laboració amb l’editorial Tigre de Paper Edicions, arriba en el marc de la Fira de la Cervesa Artesana de Cardedeu.

Els tres llibres que es presentaran, parlaran sobre el futbol i el paper que té i ha tingut com a eina de transformació social. Participaran en la presentació Carles Viñas, doctor en història contemporània, membre del Grup de Recerca i Anàlisi del Món Actual (GRANMA), autor de dos dels llibres i escriptor del pròleg del tercer. Acompanyat per Oleguer Preses, exjugador del Barça, membre del seminari d’economia crítica Taifa i actualment entrenador d’un equip mixt infantil autogestionat a l’antiga caserna de la Guàrdia Civil del barri de la Creu Alta de Sabadell, del qual ens en parlarà.

Els llibres d’enguany seran tres, Santk Pauli, un altre futbol és possible de Carles Viñas i Natxo Parra, que gira entorn l’equip alemany arrela’t al barri, la seva comunitat i les seves problemàtiques. El futbol al país dels soviets de Carles Viñas on es parla com un esport que inicialment era un entreteniment per a l’aristocràcia i estrangers, amb la Revolució d’Octubre va acabar sent un fenomen de masses vinculat a la classe obrera. Per acabar el darrer llibre que es presentarà serà Una història popular del futbol on Mickaël Correia, l’autor, proposa una crònica alternativa i política de la bimba. En contraposició al futbol negoci, l’autor explica com aquest esport és, des de fa més d’un segle, un instrument d’emancipació i de contestació a tots els racons del món.

Compartir: