“En 2019 a la impugnació del Règim s’hi suma la impugnació als líders processistes”

Entrevistem a Jordi Magrinyà, militant de la CUP, d’Endavant OSAN. Ens parla de la tardor catalana actual comparada amb l’1-O del 2017, la nova generació i el qüestionament als partits d’ERC i JxCat, la seva crítica a la lògica del “mal menor” dels partits neo-reformistes i la seva responsabilitat enfront de l’emergència de l’extrema dreta. … Continua llegint «“En 2019 a la impugnació del Règim s’hi suma la impugnació als líders processistes”»

Tan clar com ho té l’enemic. La força de l’autodeterminació al País Valencià (1)

Una única línia discursiva impera des de les darreres eleccions autonòmiques al País Valencià per part del bloc PSPV-PSOE-Compromís: jugar a ser l’alumne bo d’Espanya. Així ho evidencien diverses actituds molt més que simbòliques i que van des del servilisme de Mònica Oltra a Más País amb la consideració que esta aliança aportaria un cert “cosmopolitisme” al seu partit, … Continua llegint «Tan clar com ho té l’enemic. La força de l’autodeterminació al País Valencià (1)»

Autodeterminació per canviar-ho tot! | Diada de Catalunya Nord 2019

Manifest de l’Esquerra Independentista amb motiu del 7 de novembre, Diada de Catalunya Nord de 2019 Autodeterminació per canviar-ho tot Fa un any, la indignació social esclatava en forma d’armilles grogues. Començaven a aflorar alguns dels problemes que patim la societat nord-catalana i altres pobles de l’estat francès. La resposta de l’estat s’ha basat en … Continua llegint «Autodeterminació per canviar-ho tot! | Diada de Catalunya Nord 2019»

Espanya, capitalisme i patriarcat, eixa és la seua democràcia: en diuen democràcia i no ho és!

Cada dia es fa més evident el que no ha deixat de ser una realitat en els darrers quaranta anys: que el règim espanyol actual és hereu del règim franquista, i que l’anomenada ‘transició’ fou una farsa que només va servir per a maquillar un règim no democràtic. Aquesta anàlisi ha estat compartida des d’aleshores … Continua llegint «Espanya, capitalisme i patriarcat, eixa és la seua democràcia: en diuen democràcia i no ho és!»

Mobilitzacions a les principals ciutats dels Països Catalans l’últim dia de la campanya electoral espanyola

Les capitals dels Països Catalans seran escenari de mobilitzacions  aquest divendres 8 de novembre, a dos dies de les eleccions generals a l’Estat espanyol. A Barcelona i València, i també a Lleida, la protesta es desenvoluparà sota el lema “Li diuen democràcia i no  ho és”, mentre que a Palma ho farà amb el lema … Continua llegint «Mobilitzacions a les principals ciutats dels Països Catalans l’últim dia de la campanya electoral espanyola»