[Eixample] La Sagrada Família i el Fort Pienc es mouen pel 28J

Les organitzacions de l’Esquerra Independetista de l’Eixample (Arran Sagrada Família, Arran Fort Pienc, Endavant Eixample i CUP Eixample) van celebrar diversos actes amb motiu del 28 de juny, el Dia Internacional de l’Alliberament Lèsbic, Gai, Bisexual, Trans i Intersex. Dijous 27, es va projectar la pel·lícula basca 80 egunean (‘En 80 dies’), una cinta que parla de temes tan diversos com ara la lesbofòbia, l’empoderament de la dona, l’homosexualitat en el món rural, la sexualitat de la gent gran o la visibilitat lèsbica. Posteriorment al passi del film es va desenvolupar un debat on les assistents van participar activament i van reflexionar sobre aquestes qüestions.

debat_28j_eixample

El casal independentista La Cruïlla va celebrar, coincidint amb el 28J, una xerrada i debat obert sobre les implicacions de l’anomenat capitalisme rosa, és a dir, els negocis enfocats als (homes) homosexuals que sovint s’apropien de les reivindicacions LGTBI amb afany de lucre. L’acte va començar amb el passi d’un vídeo explicatiu on es resumien els orígens de la diada, la revolta de Stonewall a Nova York el 28 de juny de 1969; es feia un repàs a la primera manifestació LGTBI als Països Catalans, el 26 de juny de 1977 a Barcelona, i s’exposava el discurs d’un empresari gai, contrastat amb el d’un militant LGTBI anticapitalista. Al debat, que no va ser concloent però que va servir a les assistents per replantejar-se diverses qüestions, s’hi van exposar arguments com ara que «La manifestació del 28 de juny no només ha de ser anticapitalista, sinó també antiracista, antiimperialista, antifeixista, etc.» o que «Els partits que tenen la barra de donar suport a les dues convocatòries no tenen altre objectiu que el de domesticar els moviments revolucionaris i integrar-los en la socialdemocràcia».

Després del debat es va servir un petit piscolabis a preus populars, que va donar pas a la presentació de Brama, el nou col·lectiu de lluita LGTBI del barri, autodefinit com a «grup d’acció queer». Amb un breu vídeo a mode de carta de presentació, Brama es va donar a conèixer a l’Eixample amb sentències tan contundents com ara «Tenim clar que la lluita local organitzada és l’única solució» o «La lluita LGTBIQ no s’haurà acabat mentre una i només una marika encara sigui discriminada a la feina, ridiculitzada a l’escola, assetjada al carrer o desnonada a casa seva». Un nou col·lectiu de lluita antipatriarcal que, sens dubte, donarà molt a parlar.

Compartir: