2.264 gràcies! Valoració des de Nou Barris dels resultats de la CUP-AdE

Des del comitè de campanya de Nou Barris de suport a la CUP-AE valorem molt positivament els resultats de la candidatura, tant a nivell de Principat de Catalunya, com de Barcelona i Nou Barris.

Els més de 126.000 vots obtinguts han permès l’entrada al Parlament de Catalunya amb tres diputats, aconseguint així que el “cavall de troia” de les classes populars catalanes entri en aquesta institució per traslladar-hi les veus i les lluites del carrer, i per avançar cap als objectius d’indèpendència nacional, transformació social i radicalitat democràtica per al conjunt dels Països Catalans. A Barcelona hem obtingut 31.000 vots (20.000 més que a les darreres municipals) dels quals 2.264 (2’97%) han estats vots emesos a Nou Barris.

 

Al nostre districte, vam obtenir 574 vots (1’05%) a les darreres municipals, per tant hem gairebé quadriplicat els resultats en nombre de vots i l’hem gairebé triplicat en tant per cent. Una part molt important d’aquest increment es deu a la feina continuada que el nucli de la CUP de Nou Barris (comissió municipalista de la Trobada Alternativa de Nou Barris) ha fet durant tot aquest temps denunciant les polítiques antisocials que CiU i PP estant duent a terme a través de les diferents institucions de l’Estat, alhora que hem acompanyat en la mesura de les nostres possibilitats les lluites veïnals de Nou Barris i hem ofert propostes polítiques alternatives en matèria d’educació, sanitat, laboral i llengua entre d’altres.

 

D’altra banda, el comitè de campanya de Nou Barris valora positivament la campanya realitzada, tot destacant el fet que hem aconseguit estendre el discurs de la CUP-AE a sectors socials més enllà de la pròpia esquerra independentista, recuperant un referent polític per a l’esquerra combativa de la qual es trobava orfe des de fa anys. També considerem especialment satisfactori el conjunt del procés que ens ha dut a conformar la candidatura, fent assemblees obertes participatives per discutir i redactar el programa electoral i per desenvolupar posteriorment la campanya.

 

Creiem que aquest procés participatiu, que implica retornar la política al carrer i aconseguir que el poble treballador esdevingui el subjecte actiu i principal del canvi polític i social que els nostres barris i el nostre país necessiten, ha estat i serà un dels pals de paller de la nostra pràctica política quotidiana.

 

D’ara endavant, a Nou Barris se’ns plantegen nous reptes. Per una banda, debatre de manera oberta com volem que la feina dels nostres parlamentaris es relacioni i vehiculi amb les organitzacions polítiques i moviments populars i veïnals que donen suport a la CUP-AE.

 

Per l’altra, aconseguir que aquestes 2.264 persones que han votat  la CUP-AE passin de ser només electors a ser membres actius de la Unitat Popular, ja que el nostre projecte té les seves bases en el carrer, els barris, els casals, els centres de treball, d’ensenyament i de salut, i per tant haurem d’enfortir-nos organitzativament, mantenint el nostre funcionament assembleari, i al mateix temps buscant propostes i fórmules noves que ens permetin, tant a la Trobada Alternativa de Nou Barris com a la CUP de Nou Barris, seguir organitzant una xarxa transformadora i de contrapoder popular al nostre districte. Per això expressem el nostre agraïment a tot el veïnat, a les companyes i els companys amb qui compartim aquest camí. Que tothom vingui a participar-hi, us hi esperem!

 

La lluita continua!

 

CUP Nou Barris http://cupnoubarris.wordpress.com | @cup9b

Compartir: